Rize'de Karayollarında çalışan taşeron işçiler kadro hakkı istiyor

TAKİP ET

Karayolları 10. Bölge 103. Şubesi olan Rize'de çalışan Taşeron İşçileri, her yıl bir umutla bekledikleri kadro haklarına kavuşmayı istiyor.

Karayolları 10. Bölge 103. Şubesi Taşeron İşçileri adına açıklama yapan Nejmi Saruhan, yıllardır kadro bekleyen emekçiler olduklarını belirterek, "Binbir umutla müjde beklerken kara yolları genel müdürlüğümüzün bizleri göz ardı ederek İşkur üzerinden 3 bin personel alımı gerçekleştirecek olması bizleri şok etmiştir." dedi.

Onlarca taşeron işçinin kadro hakkı beklerken 3 bin daimi işçi alınmasının adil olmadığını belirten Saruhan, "Kara Yolları Genel Müdürlüğü ve taşra teşkilatlarında tesis bakım bünyesinde daha önce uygulanmakta olan hizmet alımı ihale sistemi değiştirilerek anahtar teslim ihalesine geçilmiştir. Her ne kadar sistemin adı anahtar teslim ihale olsa da bizler bu ad altında fiilen gece gündüz ya da mevsim şartı mevhumu gözetmeksizin yılın 12 ayı sorumluluk alanımızdaki tüm yolların bakım onarım temizlik karla buzla mücadelesini her koşulda yılların birikimi olan tecrübemiz ile büyük bir özveriyle yürütmekteyiz.

Artık bıçak kemiğe dayandı

Bu iş çalışma sistemi neresinden bakılırsa bakılsın apaçık hizmet alım ihale sistemidir. Burada yapılan ihale adı ya da ihale şekli isim değişikliği sadece ve sadece bizim kadrolu olarak işe alınmamıza engel olmaktan başka hiçbirşey değildir. Bizler her daim ekmeğimizin ve çocuklarımızın geleceklerinin peşindeyiz. Artık bıçak kemiğe dayanmakla beraber hakkımız olan kadromuzun bize verilmesini istiyoruz. Sabırlar tükendi, lakin devletimize olan güvenimizi yitirmedik umutlarımız dimdik ayakta. Bu nedenle yapılan yanlış uygulamadan vazgeçilerek hakkımız olan kadronun bize verilmesi hususunda gereğini yüce devletimizin yapacağından eminiz." ifadelerini kullandı.