Rize'de kar etkisini gösterdi: 159 yol kapandı

TAKİP ET

Rize'de önceki akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle 159 köy yolu ulaşıma kapandı.

Rize'de merkezde 17, Ardeşen'de 30, Çamlıhemşin'de 17, Çayeli'de 26, Fındıklı'da 16, Güneysu'da 10, Hemşin'de 8, İkizdere'de 22, Kalkandere'de 8 ve Pazar'da 5 köy olmak üzere toplamda 159 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı.

Kar yağışının etkili olduğu Doğu Karadeniz illerinde Rize ile birlikte Artvin, Gümüşhane ve Trabzon'da toplamda 711 köy ve mahalle yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Kapanan yolların açılması için çalışmalar devam ediyor.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü tedbirleri aldı

Öte yandan Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı yazılı açıklamada, Rize'de beklenilen kar yağışının ulaşımda zorluklara neden olabileceği ihtimali yüksek olduğunu söyleyerek gereli tedbirleri aldıklarını belirtti.

Tepe, "Özellikle bu durum acil hastalar ve hamileler ile diyaliz hastaları gibi kronik hastalığı olanlar için son derece önem arz etmektedir. Yoğun kar durumunda özellikle yüksek mahalle ve köylerimize ulaşmada zorluklar çekilmektedir. Hastalarımız yolların kapanmasından dolayı paniğe, endişeye kapılmasınlar. Ekiplerimiz mutlak suretle kar engeli zaman kaybettirse dahi kendilerine ulaşacaklardır. Bu amaçla başta kar ambulanslarımız ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibimiz (UMKE) olmak üzere, ilgili birimlerimiz tümü aktif olarak çalışmaktadır. Ayrıca alanında en iyi eğitim almış gönüllülük esasına dayalı olarak kurulan bünyesinde dağcılardan İtfaiye, Sivil Savunma ve sağlık personellerine kadar geniş yelpazede bir çok birimi barındıran RİKE (Rize Kurtarma Ekibi) olası bir mahsur kalmada etkin müdahaleye hazır durumdadır." dedi.