Rize'de kar engeli 825 hastaya ulaşmak için aşıldı

TAKİP ET

Rize'de kar yağışının etkili olduğu günlerde İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri zorlu şartlarda 825 hastaya ulaşarak tedavilerini gerçekleştirdi.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe yaptığı açıklamada, kar yağışının etkili olduğu günden itibaren ambulans, UMKE araçları ve 4x4 arazi araçlarının seferber edildiğini söyleyerek, "Araçlarımızla toplam 725 hasta taşıdık. Ayrıca off-road ekiplerimiz ile de yoğun kardan dolayı ulaşılamayan evde sağlık hizmeti alması gereken 120 hastaya ulaşarak, tedavi olmalarını sağladık." dedi.

Bu hastalardan birinin de Çamlıhemşin İlçesine bağlı Topluca köyünde yaşayan felçli Fahri Aydın olduğunu belirten Tepe, solunum sıkıntısı ve yüksek tansiyon nedeniyle rahatsızlanan Aydın için UMKE ekiplerinin görevlendirildiğini ifade ederek, "Yüksek rakımlı köyde yaşayan ve buz nedeniyle ulaşımda zorluk yaşayan ekiplerimiz, karla kaplı yolları aşarak Aydın'ın evine ulaştı. Sedyeyle nakil aracına taşınması zor olan hastamızı İlk ve Acil Yardım Teknikeri (ATT) Tolga Şengül sırtında taşıyarak UMKE aracına ulaştırdı ve hastamız Kaçkar Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı." dedi.

Yoğun kar yağışında ve sonrasında başta kar ambulansları ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) olmak üzere ilgili birimlerin tümünün aktif çalıştığını ifade eden Dr. Tepe, "Ayrıca gönüllülük esasına dayalı kurulan; Rize Kurtarma Ekibi (RİKE), birçok kurtarma operasyonunda aktif olarak görev yapmıştır. Yine RİKE bünyesinde görev alan Rize, Çayeli ve Ardeşen off-road ekipleri 4x4 paletli modifiyeli araçlarıyla sağlık personeli eşliğinde, ulaşım engeli yaşayan diyaliz ve diğer hastaların nakillerinde görev yapmışlardır." dedi.

Dr. Tepe, Rize'de etkili olan kar yağışında görev yapan tüm sağlık personelleri ile gönüllü olarak müdürlük koordinesinde çalışarak vatandaşların kar yağışında mağdur olmaması için çalışan tüm personele ve Rize Orman İşletme Müdürlüğü ile Tarım Orman Bakanlığı 12. Bölge Müdürlüğü çalışanlarına da teşekkür etti.