Rize'de kapalı iş yerine gelen fatura isyan ettirdi

TAKİP ET

Rize'de birçok elektrik tüketicisi, Çoruh Elektrik tarafından düzenlenen faturalara isyan ediyor.

Koronavirüs nedeniyle insanların evden çıkmadığı işyerlerinin ise kapalı olduğu günlerde elektrik faturalarında erteleme beklenirken, Çoruh Elektrik Dağıtım şirketinin kestiği faturalar şok ediyor.

Koronavirüs sürecinde Rize esnafının da yaşadığı ekonomik sıkıntılara bir yenisi de 16 Mart’tan bu yana işletmesi kapalı olan bir işletme eklendi. 1 ayı aşkın süredir kapalı olan işletmeye gelen fatura iş yeri sahibini şok etti.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi de etkileyen Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devlet tarafından şirketlere faturalar konusunda vatandaşa kolaylık sağlanması çağrısında bulunulmasına rağmen, Çoruh Elektrik gibi birçok şirket fatura ötelemesi yapmadığı gibi düzenledikleri faturalarla vatandaşın belini büküyor.

KAPALI OLAN İŞLETMEYE 1055 LİRA FATURA

Koronavirüs nedeniyle zor zamanlar geçiren şehir esnafı işyerleri kapalıyken bile emsal faturalarla başları dertte.

16 Mart’tan bu yana kapalı olan işletmesine kesilen faturasını sosyal medyada paylaşan işyeri sahibi “16 marttan beri kapalı olan iş yerime 1.055 lira elektrik faturası yollayan kan emici devlet ve elektrik şirketi halkı sömürmeye devam ediyor” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Çoruh elektrik dağıtım şirketi ev ve iş yerlerine kestiği yüksek bedeller tepkilere neden oluyor.