Rize'de kan bağışı oranı düştü

TAKİP ET

Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Rize'de kan bağışı oranında düşüş yaşandı.

Türk Kızılay Derneği Rize Şube Başkanı Bahattin Karali, Kovid-19 salgını sürecinde Rize'de kan bağışı oranının düştüğünü kaydederek, “Geçmişte Rize olarak Karadeniz bölgesinde kan bağışı konusunda birinci olmuştuk. Şimdi kovid-19 sürecinde kan bağışları çok düştü. Vatandaşlarımızdan ricamız kan bağışlarına devam etmeleridir." dedi.

Hafta içi her gün Rize merkezde yer alan Tuzcuoğlu Memişağa Parkı kenarındaki Kızılay'a ait kan bağışı standının hizmette olduğunu hatırlatan Başkan Karali, "Geçmişte Karadeniz Bölgesi birincisi olan Rize’nin tekrar eski günlerine dönmesini umuyoruz. 18 yaşından büyük ve 61 yaşından küçük olmak üzere herkesi kan bağışı yardımında bulunmaya davet ediyorum.” dedi

Günlük bağış hedeflerinin 50 ünite olduğunu olduğunu belirten Karali, salgın nedeniyle hijyen kurallarına ayrıca dikkat ettiklerini ve bağış yapmak isteyen tüm gönüllülerin sağlık kontrolleri açısından daha büyük hassasiyetle üzerinde durduklarını ifade ederek, “Kimse bağış yapmaktan korkmasın. Sağlıklı bir kişinin de kan bağışı yapmaya ihtiyacı olmaktadır. Fazla kan kişide baş ağrısı yapar, hareketsizliğe neden olur. Bu nedenle kişinin kendi sağlığı açısından bağış yapmaya herkesi bekliyoruz.” şeklinde konuştu.