Rize'de Kalp tümörü ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi

TAKİP ET

Rize'de nefes darlığı şikâyetiyle başvurduğu hastanede kalp tümörü tespit edilen Fatma Balcı, yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.

Rize’de, nefes darlığı, çarpıntı, halsizlik ve yorgunluk gibi şikâyetleriyle Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi kalp ve damar cerrahisi polikliniğe müracaatta bulunan 63 yaşındaki Fatma Balcı, yapılan tetkiklerinde kalbinde tümör tespit edildi.

Toplumda çok az rastlanılan ve müdahale edilmediği takdirde hayati tehlike arz edecek durum oluşabilecek olan hastaya göğüs kafesi açılarak açık kalp ameliyatı gerçekleştirmek yerine, bölgede ve Rize de ilk kez gerçekleştirilen yöntemle kaburgaların arasından küçük bir kesi ile girilerek kapalı yöntem ile kalpteki tümörün alınması kararı alındı.

Meme altından küçük kesi ile video kamera desteği ile yaklaşık 6 saat süren girişimin ardından hasta yeniden hayata tutundu. Operasyonu gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğinde görevli doktorlar, taburculuk aşamasına gelen hastayı serviste ziyaret etti.