Rize'de kalbinde 2 delik olan hasta sağlığına kavuştu

TAKİP ET

Rize'de nefes darlığı şikâyetiyle başvurduğu hastanede kalbinde iki büyük delik tespit edilen Nejla Tüylü, yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.

Rize’de nefes darlığı, halsizlik ve yorgunluk gibi şikâyetleriyle Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi bölümüne başvuran 36 yaşındaki Nejla Tüylü'nün, yapılan tetkiklerde kalbinde iki büyük delik tespit edildi.

Anjiyografi ünitesinde Şemsiye yöntemi ile kapalı olarak gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 saat süren operasyonun ardından Nejla Tüylü yeniden hayata tutundu.

Operasyonu gerçekleştiren RTEÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı üyesi Doç. Dr. Hakan Duman, yaptığı açıklamada, "Hastamız tamamen sağlığına kavuştu normal hayatına dönecek. Normalde iki tane bu büyük deliğin şemsiye yöntemi ile kapanması çok sık görülmeyen bir hadisedir. Hastamızın da kliniğinde belirli derece düzelme oldu takip ve tedavilerine devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Operasyonda yer alan Dr. Öğretim Üyesi Nadir Emlek ise hastanın kalp deliklerden bir tanesinin 23 milimetre, diğerinin ise 28 milimetre olduğunu söyleyerek, "Hastamızı sağlığına kavuşturduğumuzdan dolayı memnuniyet içerisindeyiz." dedi.