Rize'de Kadınlar Günü anısına çiçek dağıtıldı

TAKİP ET

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Tuzcuoğlu Memişağa Park'ında Rize Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte kadınlara Menekşe çiçeği dağıtıldı.

Rize Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Tuzcuoğlu Memişağa Park’ında düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama etkinliğinde 1500 menekşe çiçeği dağıtıldı.

Etkinlikte alanda bulunan vatandaşlara hitap eden Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap yaptığı konuşmasında; “Kadınlarımız sadece bir gün hatırlanmaktan ziyade, yaşam hayatımızda her an hatırlayabileceğimiz, Allah’ın bize emaneti varlıklardır. Toplumumuzda zaman zaman kadına şiddet olaylarını duyuyor ve bunu şiddetle kınıyoruz. İnanıyorum ki bu gibi olayları da geriden gelen yeni filizlerimizi iyi eğiterek, yetiştirerek, bilgilendirerek ortadan kaldıracağız.” dedi.

SIFIR ATIK PROJESİ’NE DESTEK

Ayrıca etkinlik çerçevesinde, Rize Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü koordinesinde, Rize Kentsel Gelişim ve Araştırma Derneği, Mimarlar Odası Rize İl Temsilciliği ve Rize Kadınlar Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin iş birliğiyle kullanılmayan kumaşlardan yapılan bez alışveriş çantaları alanda bulunan vatandaşlara dağıtılarak Sıfır Atık Projesine destek verildi.