Rize'de intihara kalkışan vatandaşı Bakan ikna etti

TAKİP ET

Rize'de 8 katlı binanın çatısına çıkarak intihar etmek isteyen şahsı Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk telefonla ikna ederek aşağıya indirtti.

Rize merkezde 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanının hemen yanında bulunan 8 katlı Medine İş Hanının çatısına çıkan 50 yaşındaki İbrahim U. 150 bin TL borcu olduğunu ve geceleri uyuyamadığını söyleyerek intihara kalkıştı.

Olay yerine gelen polis ekipleri güvenlik şeridi çekerek trafiği dururken itfaiye ekipleri ise merdivenli itfaiye aracını ve binanın altına şişme yatak açtı. Sağlık ekipleri ise olası olumsuz bir durum için hazırda bekledi.

Uzun süre Polis tarafından ikna edilmeye çalışan vatandaşı Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk aradı. Bakan Selçuk intihara kalkışan vatandaşı ikna ederken, Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Rize İl Müdürlüğü'ne de İbrahim U.'nun ailesine ulaşılması talimatı verdi.

İbrahim U. polis ve itfaiye ekipleri eşliğinde binadan aşağıya indirilerek sağlık kontrolleri yapılmak üzere ambulans ile hastaneye getirildi.