Rize'de insanlık kalmamış dedirten olay

TAKİP ET

Rize'de kim olduğu bilinmeyen kişi ya da kişilerce sert cisimle vurularak omurilik kemikleri kırılan sokak köpeği uyutulmak zorunda kaldı.

Rize’nin Yeniköy Mahallesine bağlı Camii Sokakta yaralı halde bir binanın altına sığınan sokak köpeğinin 2 gün süren acı feryatları üzerine vatandaşlar Rize Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerine haber verdiler. Olay yerine gelen ekipler yaralı köpeği alarak Rize Belediyesi Rehabilitasyon Merkezine götürdüler.

Veteriner Hekimden alınan bilgiye göre, yaklaşık 1-1,5 yaşında olan sokak köpeğinin, omurilik kemiğinin boyun ve bel kısmından sert bir cisimle vurulan darbeye bağlı olarak kırıldığı ve iç kanama geçirdiği anlaşıldı. Yaralı köpeğin tedavi edilemeyecek durumda olmasından dolayı uyutulmak durumunda kalındığı belirtildi.

Veteriner hekim, Rehabilitasyon merkezine her gün onlarca sokak köpeğinin geldiğini ve bu köpeklerin bazılarının araba çarpması gibi durumlarla karşı karşıya kaldığını ama çoğu hayvanın ise vicdansız kişiler tarafından işkenceye maruz kalarak sakat bırakıldığını ifade etti.

Veteriner hekim, uyutulan sokak köpeğine de sert bir sopa ya da demir ile boyun bölgesi ve bel bölgesine darbe vurulduğunu, bu yüzden omurilik kemiğinde 2 kırık meydana geldiği için hareket edemediğini ve tedaviye cevap vermesinin mümkün olmadığını ifade etti.