Rize'de Hamsi fiyatı Borsa gibi

TAKİP ET

Kış aylarının vazgeçilmez besinlerinden Hamsinin fiyatı Rize'de her gün borsa gibi değişkenlik gösteriyor.

01 Eylül itibariyle avlanmasına yeniden izin verilen ve Balıkçıların "Vira Bismillah" diyerek sezonu açtığı deniz ürünlerinde fiyatı en değişken hamsi oldu.

Fakir yiyeceği de denilen ve özellikle Karadeniz bölgesinde kış aylarının vazgeçilmez yiyeceklerinden olan hamsi, zaman zaman tezgahlardaki fiyatıyla cep yakıyor.

Geçtiğimiz hafta sonu Rize'de kilosu 40 TL'ye yükselen hamsi, ertesi gün 20 TL'ye daha sonra 10 TL'ye ve Çarşamba günü 5 TL'ye düşmüştü. Hemen ertesi günü 10 TL'ye yeniden yükselen hamsinin Rize tezgahlarındaki son fiyatı ise 15 TL oldu. Seyyar tezgahlarda ise 10 ve 7,5 TL arasında değişen fiyatları da görmek mümkün.

Borsa gibi hemen hemen her gün değişkenlik gösteren hamsinin fiyatı ile ilgili Balıkçı esnafının yaptığı yorum ise, alınan balıkların daha çok il dışına satıldığı ve bazı balıkçıların ise hamsiyi depolarda beklettikleri yönünde. Merkezdeki balıkçı dükkanlarının da kiralarından şikayet eden esnaf, fiyatların yüksek oluşunda kiraların da etkisi olduğunu savunuyorlar.

İlgili haber

Rize'de hamsinin kilosu 40 TL'ye çıktı