Rize'de Halk Ekmek Büfelerinin ismi değiştirildi

TAKİP ET

Rize Belediyesi olarak açılan Halk Ekmek büfelerinin ismi Rize Ekmek Büfesi olarak değiştirildi.

Rize Belediyesi tarafından 2016 yılının Mayıs ayı içinde dönemin AK Partili Belediye Başkanı Reşat Kasap zamanında ucuz ekmek satışı amacıyla hizmete giren Rize Belediyesi Halk Ekmek Büfelerinin ismi Rize Ekmek Büfesi olarak değiştirildi.

Konuyu ilk olarak gündeme getiren isim Halk TV'de Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi'nin konuğu olan Rizeli Yazar İsmail Saymaz oldu. Saymaz programda, "Halk Ekmek ifadesi kuyrukları akla getirdiği için, Halk Ekmek ifadesi yoksulluğu akla getirdiği için Rize gibi hem çaydan hem fabrikadan zengin olan şehirde bile artık Halk Ekmek kuyrukları uzadığı için Rize Belediyesi yıllardır Halk Ekmek Büfesi olan yerin adını Rize Ekmek Büfesi'ne çevirdi. Halk Ekmek ifadesi artık muhalefeti, çözümsüzlüğü hatırlatıyor. AK Parti'nin insanları Halk Ekmeğine mecbur ettiğini hatırlatıyor. İnsanların 1 lira ucuz ekmek için kar, yağmur altında saatlerce kuyruğa girdiğini hatırlatıyor. Halk Ekmek adını ekmek büfesi yapınca siz yoksulluğu bitirmiş mi oldunuz? Kuyruklar ortadan mı kalkmış oldu? Siz tabelaları değiştirerek yoksulluğu ortadan kaldıramazsınız. Siz levhaları değiştirerek adaletsizliği ortadan kaldıramazsınız." yorumunda bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Halk Ekmek isminin CHP’yi anımsattığı için değiştirildiğini iddia ederek “250 gram ekmek 3 lira olmuş. Vatandaş ekmek alamaz duruma gelmiş. Büfenin önünde 2 liradan ekmek almak için metrelerce kuyruk oluşuyor. Bunları kimse görmüyor. İstanbul ve Ankara’daki halk ekmek uygulaması başarılı olunca, buradaki büfenin de oraları anımsattığını düşünmüş olmalılar. Bu büfenin CHP projesi çağrışım yaptığı için ismini değiştirdiler. Halk sözcüğünü bile siyasallaştırdılar. Bunlar halk sözcüğünden korkuyorlar. Adı değişince kuyruklar bitti mi? Yoksulluk ortadan kalktı mı? Adını değiştireceğinize zamları geri alın” dedi.