Rize'de Hacca gidecek hacı adaylarına eğitim verildi

TAKİP ET

Rize İl Müftülüğü tarafından hacca gidecek hacı adayları için "Hac Eğitim Seminerleri" düzenlendi.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde konuşan Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı, hac öncesi eğitimlerin ülke genelinde 30 Mayıs’a kadar devam edeceğini söyledi.

Hacca gidecek adaylar için Merkez, Çayeli ve Ardeşen ilçeleri olmak üzere 3 noktada hac eğitim seminerleri düzenlenmeye başladığını belirten Müftü Çakmakçı, "Eksiksiz bir hac ibadeti için hac öncesi eğitim seminerleri son derece önemlidir. Şimdiden hacca gidecek hacı adaylarımızın mebrur bir hac yapmalarını, gidemeyip bekleyen kardeşlerimizin de en kısa zamanda gitmelerini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum." dedi.

Seminerlerde, İbadet Bilinci ve Hac İbadeti ile Ana Hatlarıyla Hac ve Umre Menasiki konularında snumlar gerçekleştirilirken, haccın tarihçesi, hac çeşitleri, ibadetlerde niyet, ihlas ve samimiyet, mebrur bir haccın ifasında dikkat edilecek hususlar, dua, sabır, kul hakkına riayet, haccın kazanımlarını korumak, ihram, tavaf, Arafat ve Müzdelife vakfesi, şeytan taşlama ve kurban kesimi konuları anlatıldı.

Seminerin ikinci gününde Sahil Camii’nde ihram giyimi ve Kâbe maketi üzerinde uygulamalı eğitim gerçekleştirildi.