Rize'de gençlerin en büyük sorunu işsizlik

TAKİP ET

Saadet Partisi Rize İl Gençlik Kolları Başkanı Kanbur, istihdam alanları oluşturulmadığı sürece hem gençlerin, hem toplumun geleceğini karanlık günlerin beklediğini söyledi.

Saadet Partisi Gençlik Kolları Rize İl Başkanı Tayyip Kanbur, işsizliğin gün be gün arttığı bu dönemde en büyük darbenin gençlerin bugününe ve yarınına vurulduğunu söyledi.

Ekonomisi üretime dayanmayan ve özellikle gençler için istihdam alanı oluşturmayan tüm sistemlerin çökmeye mahküm olduğunu ifade eden Kanbur, "Saadet Partisi olarak biz Rizemizde sanayileşmeden yanayız. Artan şehir nüfusuna paralel istihdam alanları oluşturulmalıdır. Eğer geleceğe yatırım yapılmaz ise gelecekte toplumumuzda karanlık günler hüküm sürecektir." dedi.

Çaykur’un Rize’deki çay fabrikalarına alınacak 300 beden işçisi için 22 bin 956 kişinin başvuruda bulunduğunu hatırlatan Kanbur, "Bizler işe giremeyecek olan 22 bin 749 kişiyi dert ediyoruz, sizler dert etmiyor musunuz sayın devlet yöneticileri. Şunu unutmayalım Çaykur olmaz ise Rize de olmaz ancak bu değildir ki Rize’de çay sektörü dışında başka bir sektör açılamasın. Rizemizin 90 kilometre denize kıyısı var, buna karşılık denizden ne kazancımız var diye sorsak av sezonu açılınca hunharca avladığımız balıklar dışında elde tutulur bir şey olduğunu  göremiyoruz." dedi.

Gençlerin dertlerini görmemek için kafasını kuma gömen tüm yöneticilere seslenen Kanbur, "Rizemizde millet bahçesinden önce yapılması gereken şeyler bulunmaktadır. Rizeli'nin millet bahçesi diye bir derdi yoktur. Rizeli'nin millet bahçesi köyüdür. Gençleri parasız, yardıma muhtaç hale getirip esirleştiren sistemden vazgeçiniz, aksi taktirde bu gençlik sandıkta size boyunuzun ölçüsünü gösterecektir." ifadelerini kullandı.