Rize'de gençler için ESPOR Eğitim Projesi başlıyor

TAKİP ET

Rize'de gençlere yçnelik Espor okuryazarlık bilincinin oluşturulması ve ileri espor eğitimlerinin verildiği, Koç, Antrenör ve Yayıncı eğitimlerini de kapsayan eğitim ve istihdam programı hayata geçirildi.

Esporun kapsamı ve dijital oyunlar hakkında gençlerin bilgilendirilmesi, uygulama alanları ve kariyer imkanları sunulması, yetenek tespiti, profesyoneller yetiştirilmesi, ebeveynlere yönelik espor ile ilgilenen çocukların güvenlik ve sağlığı için bilinçlendirmeler yapılmasının hedeflendiği proje Rize’de hayata geçiriliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Gençlik ve Spor il Müdürü Gürhan Yıldız, "Espor alanında kariyer yapmak isteyen gençlerimiz için harika bir proje onları beklemektedir. Profesyonel oyuncu, yayıncı (caster) ve profesyonel koç olma fırsatlarının bulunduğu tamamen ücretsiz olan bu proje ile gençlerimizin önü açılmıştır. Gençlerimize Espor alanında uzman akademisyenler, girişimciler, profesyoneller ve koçlar tarafından eğitimler verilecektir. Temel espor eğitimleri çevrim içi olarak Google Meet uygulaması üzerinden, profesyonel espor, koçluk ve yayıncılık dersleri ise Gençlik Merkezimizde gerçekleştirilecektir." dedi.

13-22 yaş arasındaki tüm gençler ve aileler 26 Mart tarihine kadar projeye rize.esporegitimi.com adresi üzerinden başvurabiliyor.