Rize'de genç avukatlar mesleğe adımlarını attı

TAKİP ET

Rize Barosu'nda stajlarını başarıyla tamamlayan 10 stajyer avukat için ruhsat töreni düzenlendi.

Rize'de bir otelde düzenlenen törene Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Avukat Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Rize Valisi Kemal Çeber, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Baro Başkanı Av. Ümit Peçe ve Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin de katıldı. Başkan Metin'in kızının da aralarında bulunduğu genç Avukatlar törende yemin ederek, cübbe giyip, ruhsatlarını aldılar ve avukatlık mesleğine adımlarını attılar.

Açılış konuşmasını Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe'nin yaptığı törende ardından konuşma yapan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Avukat Prof. Dr. Metin Feyzioğlu Genç Avukatlara seslenerek; “Görevini iyi yapmayandan vatansever, vatansever olmayandan da hiçbir şey olmaz. Bir Avukat olarak size gelen bir iş, çok işiniz olsa da tek işinizdir. Çünkü o insanın hayatı, namusu, şerefi, malı, ismi, hürriyeti sizin elinizdedir. Size emanettir. Eksik yaptığınızda sadece ona değil; sisteme, mesleğe, hiç tanımadığınız 125 bin meslektaşınıza zarar verirsiniz. Adınız ve Adımıza zarar verirsiniz. Size emanet edilen en büyük değer isminizdir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından genç Avukatlar yemin ederek cübbe giydiler ve ruhsatlarını protokol üyeleri ve Ailelelerinin ellerinden aldılar.