Rize'de fuhuş operasyonu: 76 gözaltı

TAKİP ET

Rize'nin Pazar ilçesinde düzenlenen fuhuş operasyonunda 33 yabancı uyruklu kadın ve 3 yabancı uyruklu erkek olmak üzere 76 kişi gözaltına alındı. Fuhuş yapan ve birinde Hepatit C virüsü tespit edilen 18 kadın sınır dışı edildi.

Pazar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede bulunan restoran, disko, otel ve ikamet olmak üzere 14 adrese eşzamanlı olarak operasyon düzenlendi.

Fuhuşa Teşvik, Yer Temini, Aracılık ve Zorlama ile ilgili yapılan operasyonlarda fuhuşa aracılık ve yer temini sağladığı tespit edilen 9 şüpheli yakalanırken, mekânlarda bulunan 33 yabancı uyruklu kadın, 3 yabancı uyruklu erkek ve 31 Türk vatandaşı olmak üzere toplam 76 kişi ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı.

Alınan ifadeler ve yapılan kontroller sonunda yabancı uyruklu T.B. isimli kadında Hepatit C virüsü tespit edilirken, fuhuş yaptığı tespit edilen 18’i sınır dışı edildi. Gözaltında alınanlardan E.P., O.D., N.B., M.K.Y., H.A., Z.A., N.T. ve G.A. isimli 8 şüpheli ise Pazar Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi.

Restoran ve diskolarda yapılan aramalarda ise bandrolsüz olarak satışı yapılan bol miktarda kaçak içkiye de el konuldu.