Rize'de Dünya Kalp Günü etkinlikleri

TAKİP ET

Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Dünya Kalp Günü etkinlikleri kapsamında il genelinde vatandaşlara bilgilendirme faaliyetlerinde bulunuldu.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı’na bağlı Fındıklı, Güneysu Toplum Sağlığı Merkezi ve Çayeli, Pazar ve Ardeşen İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından “Dünya Kalp Günü” etkinlikleri yapıldı.

Etkinlikler kapsamında, kalp damar hastalıklarından korunmada önemli role sahip olan sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktiviteye dikkat çekmek amacıyla Fındıklı TOBB Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine Dünya Kalp Günü konulu eğitim verildi. Güneysu Toplum Sağlığı merkezi personelleri tarafından pazar yerindeki esnafa; Çayeli ve Pazar İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri tarafından şehir merkezinde stant açılarak kalp hastalıkları, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, hipertansiyon konularında bilgilendirme yapıldı.

Vatandaşlara sağlıklı kalmak ve kalp ve damar hastalığına yakalanma riskinden uzak durmak için; "Sağlıklı beslenin, Düzenli fiziksel aktivite yapın, Tütün ve tütün ürünleri kullanmayın, Alkol kullanmayın, Kardiyovasküler riskinizi öğrenenin, Kilolu veya obez olup olmadığınızı öğrenenin, Kan basıncınızı öğrenenin, Kan şekerinizi öğrenenin, Kan lipidlerinizi öğrenenin ve Hekiminizin verdiği sağlıklı yaşam önerilerine uyun." uyarılarında bulunuldu.