Rize'de düğün ve nikah törenlerine sıkı takip geliyor

TAKİP ET

Rize'de koronavirüs vakalarında yaşanan artış nedeniyle İl Pandemi Kurulu, düğün ve nikah törenlerinde sıkı takip başlatılacağını açıkladı.

Rize İl Pandemi Kurulu tarafından yapılan açıklamada, son günlerde il genelindeki vaka sayalarının arttığı hatırlatılarak, yaşanabilecek tüm olumsuzluklara karşı gerekli tedbirlerin alınmasının zaruri olduğu ifade edildi.

Kalabalık ortamların kişisel teması, temasın ise virüsü beslediği ve çoğalttığının vurgulandığı açıklamada, özellikle kontrolsüz kalabalıkların meydana gelebildiği nikâh ve düğün törenlerinde daha fazla önlem alınmasının gerekli olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Bundan böyle tüm kalabalık düğün ve nikah törenleri İl Pandemi Kurulunca yakinen takip edilecek, oturma düzenindeki mesafe kurallarından maske takılmasına, oyun yasağından takı merasimindeki kurallara kadar tüm detaylar artık çok daha yakinen takip edilecektir." denildi.

Polis ve Jandarma ekiplerinden oluşan kolluk kuvvetlerinin düğün ve nikah törenlerinde bulunarak ve süreci pandemi açısından titizlikle kontrol edeceklerinin bildirildiği açıklamada, "Gönül ister ki hiçbir kural ihlali yaşanmasın. Lakin kural ihlalleri durumunda gerekli cezai işlemlerinin uygulanmasından kaçınılmayacaktır. Tüm bu alınan ve alınacak olan tedbirler kıymetli halkımızın sağlığını korumaya yönelik gerekli adımlardır. Bu sebeple tüm halkımızdan konuyla ilgili yoğun hassasiyet beklemekteyiz. Virüsün toplumda yayılma hızının arttığı bugünlerde konulan her tür kurala uymak zaruri ve şarttır." denildi.