Rize'de düğün mutluluğu, trafik çilesine dönüyor

TAKİP ET

Rize'de yaz aylarıyla birlikte yoğunlaşan düğün sezonu, özellikle sahil yolunda trafiğin sıkışmasına ve vatandaşların tepkilerine yol açıyor.

Rize merkezde sahil dolgu alanı üzerinde yer alan ve içerisinde 3 tane düğün salonunu bulunduran Kültür Park'ta yaz aylarında yaşanan düğün yoğunluğu, beraberinde sahil şeridinde trafik çilesini getiriyor.

Aynı anda binlerce vatandaşın yer aldığı düğünlerde araçlar için Kültür Park otoparkı yeterli gelmeyince, dolgu alanındaki 3'üncü sahil şeridi de boylu boyunca araçların park noktası haline gelerek bu şeridin tek yöne düşmesine sebep oluyor. Bu şeridi kullanan transit araçların ve sahile ziyarete gelen vatandaşların araçlarını park etmek için yer bulaması ve özellikle kültür park girişinde sıkışan trafik, vatandaşlar için çileye dönüyor.

Haber merkezimize vatandaşlar tarafından gönderilen video ve fotoğraflarda tek şeride düşen 3'üncü sahil şeridinin aynı zamanda düğün misafirlerinin de yoğunluğuyla Kültür Park girişinde trafik sıkışıklığına yol açtığı ve hem doğu, hem batı yönünden gelen araçların uzun kuyruklar oluşturduğu gözleniyor.

Vatandaşlar yetkililerden, özellikle yaz aylarında sıkça yaşanan bu durum karşısında önlem alınmasını istiyorlar.