Rize'de Deprem Gönüllüsü Gençler ödüllendirildi

TAKİP ET

Rize Gençlik Merkezi'nde ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ardından seferberlik ilan eden Rizeli gençler için sertifika töreni düzenlendi.

06 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen deprem felaketinin hemen ardından harekete geçen Rizeli gençler, Rize Gençlik Merkezinde başlatılan yardım toplama kampanyasına katılarak gece-gündüz depremzedeler için gönüllü mesai harcamıştı.

Gençlik Merkezine gelen yardımları önce ayıran ardından yardım TIRlarına yükleyen gençler, Rize Gençlik Merkezinin tüm yardımların toplanıldığı İl Deprem Merkezi haline dönüştürülmesiyle yaklaşık 1 ay boyunca her gün onlarca yardım TIRının deprem bölgesine ulaşmasında yoğun bir çalışma sergilemişlerdi.

Deprem bölgesinden Rize’ye gelen depremzedelerin yardımına da koşan Rizeli genç gönüllüler için Rize Gençlik Merkezi’nde sertifika töreni düzenlendi.

Düzenlenen yemekli törende depremin ilk gününden itibaren yaklaşık 3 ay boyunca Rize Gençlik Merkezinde gönüllü olarak görev alan 150 genç ve yetiştin yardımseverler sertifikalarını Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız’ın elinden aldılar. Gönüllülerin yanı sıra Rize’ye gelen 7 bin kişi ve bin 700 depremzede aileye destek olan Rize Belediyesi Psiko-sosyal Destek Ekibi, Rize Valiliği Göç İdaresi, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları da ödüllendirildi.

Törende gönüllü ekip genel koordinatörleri Erdem Demir, Süleyman Tüfekçi, Psiko-Sosyal Destek Ekibi Koordinatörü Uzm. Psikolojik Danışman Süleyman Metin, Aile karşılama ve Refakat Koordinatörü Kadir Fazlıoğlu ile en genç gönüllü Kerim Sancaktutan ile birlikte Gizem Balcı, Nuray Demircan, yabancı uyruklu Cihan Şah da ödül alan isimler oldular.