Rize'de cinayet: 7 kurşun isabet etti

TAKİP ET

Rize'de sözlü tartışma yaşadığı kişinin silahla ateş atması sonucu 7 yerinden yaralanan kişi hayatını kaybetti.

Rize Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre olay Rize Merkeze bağlı Salarha Beldesi Küçükçayır Köyünde akşam saat 21.00 sularında meydana geldi.

Olaydan iki gün önce düzenlenen bir düğün töreninde de tartıştıkları öğrenilen Celal K. (21) ile Orhan Kork (30) arasında henüz bilinmeyen nedenden dolayı bir kez daha sözlü tartışma yaşandı.

Tartışmanın büyümesi üzeribe Celal K. çıkardığı tabanca ile Orhan Kork'a kurşun yağdırdı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ağır yaralı olarak Orhan Kork'u hastaneye kaldırdı. Bacak, kasık ve karın bölgesine 7 kurşun isabet eden Orhan Kork yapılan tüm müdahaleye karşın kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Öte yandan olay yerinde 11 adet boş kovan bulunurken olay yerinden arkadaşı S.C.K. (21) ile birlikte araçla kaçan Celal K. için kaçma ihtimali olan güzergahlara ve gidebilecekleri yerlere Jandarma Devriyeleri, JASAT ve İstihbarat Timleri görevlendirildi.

Yapılan araştırma sonucu kaçan araç Güneysu ilçesi Tepebaşı köyünde görüldü. Jandarma devriyesini fark eden şahıslar araçla Yüksekköy istikametine doğru kaçmaya çalıştı. 2 kilometre takip sonrası iki şahıs araçtan inerek kaçmaya çalıştılar. Kaçan iki şahıs Jandarma devriye personeli tarafından yakalanarak gözaltına alındı.