Rize'de berber ve kuaförlerde yeni dönem başlıyor

TAKİP ET

Tüm Türkiye'de 11 Mayıs'tan itibaren berber ve kuaförlerin yeniden hizmet vermeye başlamasıyla Rize'de yeni bir döneme girilecek.

Rize'de berber ve kuaförler, 11 Mayıs'tan itibaren 09.00/21.00 saatleri arasında faaliyete başlayabilecekleri yönündeki genelgenin yayınlanmasının ardından uzun süredir kapalı olan iş yerlerinde temizlik çalışmalarına başladılar. 

Rize'de 20 Mart tarihinden itibaren kapalı tutulan berber ve kuaförlerin yüzü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 Mayıs tarihini işaret etmesiyle yeniden güldü. Yeniden hizmet vermeye başlayacakları gün için hazırlıklarına başlayan berber ve kuaför salonları randevu alımlarına da başladı.

Bundan böyle berber ve kuaförlerde kullan-at dönemi başlayacak ve eski döneme göre tek kullanımlık tıraş malzemeleri, havlular, önlükler kullanılacak. Her tıraş sonrasında kullanılan malzemeler ve koltuklar dezenfekte edilirken, sosyal mesafe kurallarına uymak adına sıra beklenmemesi amacıyla bekleme koltukları kaldırılarak randevu sistemi uygulanacak.

Yeni dönemle birlikte her müşteri için tek seferlik kullanılacak olan kullan-at malzemelerin 10-15 TL gibi ek bir maliyet oluşturduğunu belirten kuaförler, bu maliyetleri tıraş fiyatlarına yansıtmak durumunda kalacaklarını ifade ettiler.