Rize'de berber ve kuaförler ilk güne yoğun başladı

TAKİP ET

11 Mayıs'tan itibaren ülke genelinde kuaför ve berberlerin açılmasıyla birlikte Rize'de de tıraş sırası yaşanmaya başladı.

Rize'de 20 Mart tarihinden itibaren kapalı olan berber ve kuaförler ülke genelinde 11 Mayıs'tan itibaren kalkan yasağın ardından 51 gün sonra kepenk kaldırdı.

İl genelinde sabah 09.00'dan akşam 19.00'a kadar hizmet vermeye başlayan kuaför ve berberler Koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla çeşitli tedbirler uygulayarak randevu sistemiyle müşterilerine hizmet verebiliyor.

Rize Merkezde hizmet veren Kuaför Ben isimli işletme sahibi Levent Kurt, yeni dönem ile birlikte özellikle hijyen noktasında çeşitli tedbirler alındığını söyleyerek, "Salonumuzda bekleme yaptırmadan müşterilerimize randevu sistemiyle hizmet vermeye başladık. Müşterilerimiz için tıraş makineleri, önlük, havlu, peçete gibi tek kullanımlık malzemeler kullanıyoruz. Her tıraş sonrasında dezenfekte işlemlerimizi yapıp, makinelerimizi gerekli sterilizasyon cihazlarında bekleterek steril hale getiriyoruz. Bizler de eldiven ve maske takarak, koltuk aralarında belirtilen sosyal mesafeyi koruyarak saç ve sakal tıraşlarımızı gerçekleştiriyoruz" dedi.

İlk gün Rize Valiliği tarafından tüm kuaför ve berber salonlarına tatlı ikramıyla birlikte maske ve dezenfekte malzemesi gönderildiğini de belirten Kurt, Rize Valiliği'ne teşekkür etti.

Bir haftalık randevu listeleri doldu

Aynı işletmede görevli Kuaför Abdullah Kanbur ise yoğun bir gün ile mesaiye başladıklarını söyleyerek, "Açılış tarihimiz duyurulduğu günden itibaren randevularımızı almaya başladık. İlk gün hemen hemen hiç ara vermeden arkadaşlarımızla birlikte yaklaşık 60 vatandaşımıza hizmet sunduk. Bu haftaki randevu listelerimiz dolduğu gibi önümüzdeki haftaya da randevu almaya başladık. Özellikle bayram arifesine doğru daha da yoğunluk yaşayacağımızı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Kanbur, yeni dönemde fiyatların artmış olmasından dolayı gelen eleştirilere ise, "Gerekli dezenfektan ve sterilizasyon malzemeleriyle birlikte, her müşterimiz için tek kullanımlık malzemeler kullanmamız tüm berber ve kuaför arkadaşlarımıza ek maliyetler getirdi. Bu maliyetlerin bir kısmının mecburen fiyatlara yansıtmak durumunda kalındı." şeklinde cevap verdi.