Rize'de Ayak Tenisi Turnuvası heyecanı yaşanıyor

TAKİP ET

Rize Masterlar ve Veteranlar Gençlik ve Spor Kulübü tarafından düzenlenen ayak tenisi turnuvasında heyecan devam ediyor.

Rize Masterlar ve Veteranlar Gençlik ve Spor Kulübü tarafından organize edilen ve Rize Gençlik ve Spor il Müdürlüğü'nün desteklediği Ayak Tenisi Turnuvası Rize'de ilk kez düzenleniyor.

Şenol Birol Tesislerinde gerçekleştirilen organizasyona 70 kişiden oluşan 18 takım katılıyor. Aralarında eski ve yeni futbolcuların dışında antrenör ve akademisyenlerin de yer aldığı turnuvada 30 ila 60 yaş arasındaki 10 takımlı Masterlar grubu ile 18 ila 30 yaş arasındaki gençler grubu mücadele ediyor.

Masterlar, 5 takımlı 2 grupta, gençler ise 4 takımlı 2 grupta yarışıyor. Grup liderleri önce kendi aralarında şampiyon belirleyecek ardından ise Masterlar şampiyonu ile gençler şampiyonu Süper Final maçı oynayacak.



Masterlar ve Veteranlar Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Abdullah Kalafatoğlu, turnuva ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bir kaç senedir profesyonel oyuncularla beraber sezon arasında burada ayak tenisi oynamaya başladık. Arkadaşlarımızın turnuva düzenleme isteği üzerine bu etkinliği yaptık. İzlemesi çok keyifli geçen maçlar var. Beklediğimizden yoğun bir katılım oldu. 18 tane takım katıldı. Bu takımlardan 10 tanesi aktif olmayan futbolculardan faal antrenörlerden, teknik adamlardan ve akademisyenlerden bir çok kişinin bulunduğu takımlar. Aktif olan futbolcularımız da 8 takım kurdu. Yaşlı olanlar tecrübelerini genç olanlar yeteneklerini kullanacaklar" şeklinde konuştu.



Bu sezon 3. Lig ekiplerinden Nevşehir Belediyespor forması giyen Yıldıray Koçal yaptığı açıklamada organizasyonun çok iyi düşünüldüğünü söyleyerek, “Daha önce yapılmamış bir organizasyondu. Amacımız öncelikle eğlencem, Hem burada spor aktivitesi yapıyoruz, hem de herkes burada arkadaşıyla beraber vakit geçirebiliyor." dedi.



Bu sezon 3. Lig ekibi Karaköprü Belediyespor forması giyen Ahmet Mümin Papaker, “Rize’nin bu tür organizasyonlara ihtiyacı var. En küçüğünden en büyüğüne kadar Rize spor camiasının bir arada olması çok güzel. Takım olarak turnuvayı şampiyon olarak bitirmeyi hedefliyoruz.” derken turnuvada ağabeyi Ahmet Mümin ile aynı takımda yer alan ve bu sezon 2. Lig ekibi 24Erzincanspor’da forma giyen Ozan Papaker ise “Pandemiden sonra spor camiasının böyle bir organizasyonla bir araya gelmesi çok güzel oldu. Yeni nesilden tanımadığımız futbolcuları burada tanırken hocalarımızla da yeniden kaynaşmış olduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Seneye inşallah daha geniş bir katılımla devamı gelir” şeklinde konuştu.