Rize'de arabanın çarptığı Duman'ın yaşaması için ameliyat olması gerekiyor

TAKİP ET

Rize'de yolun karşısına geçerken arabanın çarptığı Duman isimli kedinin yaşaması için ameliyat olması gerekiyor.

Rize merkeze bağlı Piriçelebi Mahallesi Ziraat Yokuşunda bulunan Tek Bayrak Gazetesinin maskot kedilerinden olan 2 yaşındaki Duman’a cumartesi günü yoldan karşıya geçerken araba çarptı.

Dumana çarpan otomobil sürücüsü olay yerinden hızla uzaklaştı. 53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak ve Gazetenin matbaa ustası Tufan Kuleli tarafından acılar içinde özel bir veterinere götürülen Duman’ın çekilen röntgen sonucu diyaframının yırtıldığı ve iç organlarının yer değiştirdiği tespit edildi. Rize’de ameliyat edilemeyen Duman’ın yaşaması için Samsun’da ya da İstanbul’da ameliyat olması gerekiyor.

Tek Bayrak Gazetesi İmtiyaz Sahibi Esin Bayrak yaptığı açıklamada, Duman’a çarparak olay yerinden uzaklaşan otomobilin plakasını alamadıklarını söyleyerek, “Dikkatsiz bir şekilde arabasını süren vicdansız Dumana çarptığı halde durma gereği duymadı. Acı içinde kıvranarak veterinere götürdük ve 2 gün orada kontrol altında tutuldu. Maalesef diyaframının yırtıldığını ve organlarının yer değiştirdiğini öğrendik. Şu an yavaşça da olsa hareket edebiliyor ancak nefes alma zorluğu yaşıyor. Ameliyat olamazsa yaşama şansı yok. Ameliyat ise Rize’de yapılamıyor. Gereken cihaz en yakın Samsun’da bulunuyor. Annesi ve kardeşiyle gazetemizde yaşıyor Duman. Doğumundan bu yana kendi evladım gibi bakıyorum onlara. Duman’ı yaşatmak için sayın yetkililerden de destek bekliyoruz.” dedi.