Rize'de Anne Sütü ile beslenmenin önemine dikkat çekildi

TAKİP ET

Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından il merkezi, tüm ilçeler ve hastanelerde 1-7 Ekim 'Emzirme Haftası' kapsamında çeşitli etkinlikler ve eğitimler yapıldı.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Anne sütü mucize bir besindir. Yaşama en iyi başlangıcı sağlayan, içerdiği besin öğeleriyle bebekte büyüme ve gelişmeyi destekleyen mükemmel bir besindir. Bebeklerin anne sütü ile beslenmesinin; yeterli ve dengeli beslenmenin sağlanması, sağlıklı büyüme ve gelişmenin sağlanması, bağışıklık sisteminin korunması ve geliştirilmesi gibi psiko-sosyal ve ekonomik pek çok boyutu vardır.” dedi.

Anne sütünün bebeğin ilk aşısı olduğunu ve pek çok enfeksiyonun önlenmesinde önemli bir silah görevi gördüğünü belirten Dr. Tepe, "Anne sütü bebeğin ruhsal, bedensel ve zekâ gelişimine yardımcı olur. Meme kanseri, yumurtalık (over) kanseri, rahim iç tabakası (endometrium) kanseri ve meme kanserine yakalanma riskini azaltır Yarınlarımızın daha sağlıklı olması için bebeğinizi emzirme hakkından mahrum bırakmayın." dedi.