Rize'de ameliyat olan kadın canından oluyordu!

TAKİP ET

Rize'de kadın hastalıkları şikayetinden hastaneye giden Güllühan Yazıcı, ameliyatta yapılan bir hata nedeniyle canından oluyordu.

İddiaya göre Rize Merkez’e bağlı Gündoğdu mahallesinde yaşayan 46 yaşındaki Güllühan Yazıcı isimli vatandaş kadın hastalıkları şikayeti nedeniyle Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu. Kendisinde kis olduğunu öğrenen Yazıcı, kisin ameliyatla alınacağını öğrendi ve biran evvel sağlığına kavuşmak için ameliyata hazırlandı.

Ameliyattan bir gün önce hastaneye yürüyerek giden kadın, hastanede gerçekleşen ameliyat ile yerinden kalkamaz haline geldi. Çünkü ameliyat esnasında fark edilmeden bağırsağına zarar verilmiş ve bağırsakta açılan delik nedeniyle iç organlar bağırsağın dışarıya verdiği maddeden dolayı zarar görmeye başladı.

Yerinden kalkmakta güçlük çeken kadına hastane tarafından yürümesi önerilirken Güllühan Yazıcı, hiçbir şekilde ayağa kalkamadığını ateşinin ve nabzının yükseldiğini dile getirdi.

Yazıcı o anları “Kadın hastalıkları polikliniğine gittim. Kis olduğunu söylediler. Ameliyat olmam gerektiğini söylediler. Ameliyattan bir gün önce hastaneye yattım. Ameliyatımı oldum. Doktor ameliyatımın başarılı geçtiğini söyledi. Ameliyat sonrasında devamlı kustum. Bunu olayı ilettiğimde bana yürümemi söylediler. Bir türlü iyi olamadım. Kendimi artık kaybettim” ifadeleriyle anlattı.

Hastane ilgisiz davrandı!

Olayı anlatan Yazıcı’nın eşi Abdülkerim Yazıcı eşinin hastanede ameliyat esnasında yapılan hatadan dolayı nabzının hızla yükseldiğini, hatadan ise ameliyattan 2 gün sonra dönüldüğünü dile getirerek, hastanenin ilgisizliğinden dert yandı.

Olayı Anlatan Abdülkerim Yazıcı “Ameliyattan çıktıktan sonra ilk olarak güzeldi. Sonrasında nabzı 185’e kadar çıktı. Sağ olsun asistan elinden geleni yaptı. Olayı gece saatlerinde doktora iletti. Ancak birkaç defa bilgi verdiği halde gelmedi. Aradan 8-10 saatlik bir zaman kaybı yaşadığımızdan dolayı tüm organları iflas etti. İkinci bir ameliyat gerektiği için ikinci bir ameliyat oldu, yüzde 1’lik şansı olduğunu söylediler. Dua etmemizi ilettiler. Önemsemeyerek ameliyatını diktiler. 17 gün yoğun bakımda yattı” ifadelerini kullandı.

Kimsenin canının yanmasını istemiyoruz

Hatanın olabileceğini fakat kendilerine bu hataya rağmen deraylı bilgi verilemdiği ve hastasıyla ilgilenilmediği için suç duyurusunda bulunduğunu dile getiren Yazıcı “Belli başlı makamlara kademe kademe bildirdik olayı. Netice alamadık. Günlük olarak bizi oyaladılar. En son savcılığa aktardık olayı. Savcılık olayı takip ediyordu ama bir haber ile savcılıktaki konunun takipsizlik aldığını öğrendik. Biz nereden işimizi takip edeceğiz. Zaten bunlar kendi konumu. Savcılığı da gündem dışı bırakarak daha rahat hareket etmeyi sağladılar. Bizim canımız yandı. Allah rızası için kimsenin canının yanmasını istemiyoruz. Bu konuyla ilgilenecek kişi Allah rızası için ilgilensin. Yanlışlık olabilir ancak yanlışı düzeltmeye kimse hareket etmiyor. Bu tür çok hatalar var. Bu hataları kapatıyorlar. Canını yanan insan çok var. İnsanların bu kadar sıkıntı çekmesine gerek yok. Mikrop tüm vücuda yayılarak, böbrekleri tıkadı. Oradan ateşi çıktı. Derdimizi anlatıyoruz, derdimize çare bulacak insanlar bizden kaçıyor. Sonuçta bu senin hastan. Senin servisinde yatıyor. Bizden ne şekil insanlık bekliyorlar. Psikolojimiz kalmadı. Ayak sakat. İkinci ameliyatta damarları zedelendi. Bizim canımız yandı, diğer insanların canı inşallah yanmaz” ifadelerini kullandı.