Rize'de Ak Partili başkan adayına MHP'den cevap gecikmedi

TAKİP ET

AK Parti eski Derepazarı Belediye Başkan Adayı Ahmet Ayhan Yıldız'ın Cumhur İttifakına gölge düşürür cinsten açıklamalarına MHP'li Güneysu Adayı Kazım Kara'dan cevap geldi.

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nde AK Parti'den Derepazarı Belediye Başkan Adayı olan Ahmet Ayhan Yıldız, geçtiğimiz günlerde katıldığı televizyon programında Derepazarı Belediyesi'ni kazanan MHP Adayı Selim Metin'in taşıma oylarla başkan seçildiğini iddia ederek, MHP'nin Rize Merkezde ve Güneysu İlçesinde adaylarını çekerek Cumhur İttifakına destek verişini ise "Rize'de kazanma şansın olmaz. Güneysu'da da kazanma şansı sıfıra yakındı" cümleleriyle yorumlamıştı.

Bu açıklamalar üzerine Yıldız'a cevap veren MHP Güneysu eski İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Kazam Kara, "Yüreğin yetiyorsa seçimin üzerinden bir yıl geçmiş olmasına rağmen Güneysu'da bir anket yaptır. MHP'nin adayı Cumhur İttifakı kapsamında çekilmeseydi kazanma şansı neydi bizzat Güneysulu'nun beyanından öğren" ifadelerini kullandı.

Kara yaptığı açıklamada, Yıldız'ın canlı yayında söylediği sözleri, "Saçmalamış gereksiz bir şekilde yenilgisini hazmedemeyişinin tezahürü olarak sağa sola sataşmış, yüzünü unutturmamak adına çıktığı programda birliğe beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde fitne tohumları yeşertmenin hevesine kapılmıştır." şeklinde yorumlayarak, "Seçimlerin üzerinden bir yıl gibi bir sürenin geçmiş olmasına rağmen Derepazarı'nda oy kullanan seçmene koyun, Merkezde MHP adayı olmamayışını hezimetle sonuçlanacağına bağlamış, Güneysu'da şahsımın sıfır çekeceğini iddia edecek kadar ileri gitmiştir." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin Rize Merkezden Liderlerinin talimatı doğrultusunda aday çıkarmadığını hatırlatan Kara, "Yürütmekte olduğum ilçe başkanlığından istifa edip ilçe Belediye başkanlığına talip olmamın tek bir gerekçesi vardı. Milliyetçi Hareket Partisi'nin üretken belediyeciliğini yöremize, halkımıza göstermekti. 48 yılımı verdiğim ilçemin bütün sorunlarını biliyor, çözümlerine hazırdım. Henüz sahaya inip çalışma fırsatı bulamadan ilçemizde seçimlerin AKP'nin lehine çıkmayacağı anlaşıldı. İttifak kapsamında liderimin talimatı doğrultusunda çekilip AKP'nin adayını destekleyeceğimizi açıkladık. Biz de liderin talimatı nefes keser." ifadelerini kullandı.