Rize'de afetin yaraları sarılıyor

TAKİP ET

Rize'de etkili olan sağanak yağış sonrasında meydana gelen sel taşkınlarından etkilenen bölgelerde afetin izleri silinmeye başlandı.

Rize'de önceki gün etkili olan sağanak yağış nedeniyle başta Güneysu İlçesi olmak üzere Merkeze bağlı Salarha Beldesi ve Çayeli İlçesine bağlı Madenli ile Büyükköy Beldelerinde afetin izlerinin silinmesi adına çalışmalar sürdürülüyor.

Yaşanan felakette 6 kişi hayatını kaybetmiş, kaybolan 2 kişinin ise arama çalışmaları devam ederken bölgeye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu gelerek incelemelerde bulundu.

81'i Güneysu ilçesinde olmak üzere 87 ev, 20 işyeri ve 11 araç hasar görürken, yapılan hasar tespit raporlarında ilk belirlemeye göre 4 Milyon Liralık bir maddi kaybın yaşandığı belirtiliyor.

Selin etkilediği başta Güneysu ilçesinde olmak üzere sel sonrası temizlik çalışmaları gece ve gün boyunca devam etti. Bazı binaların bodrum katlarına basan sel suları vidanjörler tarafından boşaltıldı. Cadde ve sokaklarla beraber işyerlerine dolan selin taşıdığı molozlar ve çamurlar temizlenirken, toprak altında altında kalan araçlar da tek tek çıkartıldı.

Selde hayatını kaybeden Adem Yanık'ın cenazesi toprağa verildi

Öte yandan sel sularına kapılarak yaşamını yitiren ve cesedi evinin 100 metre ilerisindeki dere yatağında bulunan Adem Yanık'ın cenazesi, Güneysu ilçesine bağlı Asmalıırmak köyündeki Asmalıırmak Camisi'nde kılınan namazın ardından buradaki aile mezarlığında toprağa verildi.

Yanık'ın cenaze törenine, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Yanık'ın ailesi ve yakınları ile protokol üyeleri katıldı.

Rize'deki afette ölü sayısı 7 oldu: 1 kişi aranıyor

Rize'deki afette ölü sayısı 6 oldu: 2 kişi aranıyor

Çaykur'un 2 fabrikası da sel felaketinden etkilendi

Rize'deki afette ölü sayısı 5 oldu: 3 kişi aranıyor

Rize'de afetin boyutları ortaya çıkıyor

Rize'deki selde ölü sayısı 2 oldu: 6 kişi kayıp

Rize'deki selde 1 ölü, 3 kayıp: 72 köy yolu ulaşıma kapandı

Rize'de kriz merkezi kuruldu: İşte son durum...

Rize'de meydana gelen selde 3 kişi kayboldu

Rize'de selde mahsur kalanlara ulaşılmaya çalışılıyor

Pazar ilçesi sular altında kaldı

Rize'de sağanak yağış yüzünden dereler taştı, evleri su bastı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yolu yine çöktü