Rize'de 9 yılda 30 bin hastaya Evde Sağlık Hizmeti verildi

TAKİP ET

Rize'de Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında 9 yılda 30 bin hastaya hizmet verildi.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında muayene, enjeksiyon, Ekg, tahlil,  tetkik, serum takma, yara bakımı, sonda takılması, trakeostomi kanül değişimi, pansuman ve ağız diş sağlığı gibi hizmetlerin pandemi sürecinde de ev ortamında sürdürülmeye devam ettiği belirtildi.

Rize'de 2011-2020 yılları arasında 30 bin hastaya yerinde ve ev ortamında hizmet verilerek bu hastalar için bu güne kadar 70 bin ziyaret gerçekleştirildiğini ifade eden Rize İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mustafa Sakın, Yeni tip corona virüs nedeniyle evde sağlık hizmetlerinin öneminin giderek arttığını belirtti.

Halen il genelinde aktif olarak 2 binden fazla hastanın ev ortamında takibini yaptıklarını ve bu hastaların tıbbi ihtiyaçlarının yanında, hastalara hastane tipi karyola temini de yaparak bakım kalitesini arttırmaya çalıştıklarını belirten Sakın, 2011 yılından itibaren Rize'de toplam bin 800”e yakın hasta yatağı temini yaptıklarını söyledi.