Rize'de 76 yıllık okulun ilk kadın müdürü oldu

TAKİP ET

Rize İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 76 yıl sonra ilk kez bir kadın müdür göreve başladı.

Rize'de 1945 yılında Yapı Sanat Okulu olarak eğitim vermeye başlayan İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yine İnşaat Teknolojileri Bölümü'nde öğretmen olarak görev yapan Belkıs Delihasan, 76 yıllık okulun ilk kadın müdür yardımcısı olduktan sonra geçtiğimiz ay İlk Kadın Müdürü olarak atandı.

2 yıl okulda müdür yardımcılığı görevinde bulunduktan sonra Okul Müdürü olan Delihasan, böylece görev yaptığı İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 76 yıllık tarihinde ilk kadın müdür oldu.

Trabzon'un Of ilçesinde bulunan Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde İnşaat Teknolojileri Bölümü'nde öğretmen olarak göreve başlayan ve eş durumundan Rize'ye atanan Belkıs Delihasan, eşi Recep Delihasan'ın mezun olduğu okulda müdür olduğu için kendisiyle gurur duyduğunu söyleyerek, "Öğrenci olarak erkek çoğunlukta, öğretmen olarak erkek çoğunlukta. Ben bu zorluğun içerisinde olduğum için bile bile geldim. Kadın yapamaz etiketini yıkmak benim için çok değerliydi. Çevredeki herkes ve esnaflar okula bir bayan elinin değdiğini fark ettiğini söylüyorlar. Bundan sonraki tek hedefim kadınların üzerindeki algıyı yıktığım gibi meslek liseleri üzerindeki algıyı da kıracağım" şeklinde konuştu.