Rize'de 7 koronavirüs vakası var

TAKİP ET

53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak, Rize'de 7 koronavirüs vakası olduğunu ve bu kişilerin hastanelerde tedavisinin sürdüğünü söyledi.

Coronavirüsünün yayılması ve ülkemizde alınan tedbirler konusunda vatandaşların tedbirlere uyması gerektiğini belirten 53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak durumun gün geçtikçe ciddileştiğini söyledi.

Henüz işin ciddiyetine varmayan vatandaşların bulunduğunu belirten Bayrak, "İlimizde şu an itibari ile 7 vaka görüldü ve hastanede tedavi altındalar. Maalesef ilimize dışarıdan gelenlerden bu mikrobu almaya devam ediyoruz. Ülke genelinde başlatılan evde kal uyarısına Rizeliler olarak fazla sahip çıkmadık. Nisan ayı içinde ilimize çok sayıda gurbetçimiz gelecek, virüsün yayılma hızı daha çok artacak, bu nedenle insanlarımızın daha dikkatli olmaları gerekmektedir. Bunun için Rizeliler olarak alınan tedbirlere riayet etmemiz gerekiyor” dedi.

Ülke genelinde ve il genelinde yaşanan sıkıntılar ve sorunlarla ilgili Rizeliler adına sokakta olduklarını belirten Bayrak, "Rize'deki gelişmeleri gazete veya gazetelerimize ait internet sitelerinden takip edebilirsiniz. Bizler sizler adına sokaktayız ve meslektaşlarım ile birlikte sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. Rizeliler olarak çocuklarımızın ve yakınlarımızın hayatlarını korumak bizlerin elinde, sorumlu olduğumuz kişiler var ve bu süreci en iyi şekilde atlatmak için bizleri takıp etmenizi istiyoruz” dedi.