Rize'de 55 bin öğrenci ile ilk ders zili çaldı

TAKİP ET

Rize'de 334 okulda, 55 bin 7 öğrenci ve 4 bin 875 öğretmen ilk ders zilinin çalmasının heyecanını yaşadı.

Rize Valisi Kemal Çeber, eşi Neslihan Ayan Çeber ile birlikte 2021-2022 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle Güneysu Adacami ilkokulunu ziyaret etti.

Vali Çeber, Adacami İlkokulu bünyesindeki mini hayvanat bahçesini gezerekokul bahçesinde öğrencilerle birlikte günün anısına fidan dikimi gerçekleştirdi.

Çeber yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Rize genelinde eğitim ve öğretim yılı bugün itibariyle sorunsuz bir şekilde başladı. Covid-19 tedbirleri kapsamında yayınlanan tedbirler var. Bir yandan okullarımızın öğrenci sesleriyle şenlenmesine sevinirken diğer yandan içinde bulunduğumuz bu hassas süreci de göz ardı etmemeliyiz. En büyük beklentimiz, pandemi dolayısıyla alınan tedbirlere en iyi şekilde uyulması; maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet edilmesidir. ”

Vali Çeber ve eşi Neslihan Ayan Çeber,ayrıca Hafız Yusuf Yılmaz Eğitim Külliyesi’ni ziyaret ederek, Gül Bahçesi 4-6 Yaş Kur’an okulu 2021-2022 Eğitim-Öğretim açılış programına katıldı.

Ziyaretlere aynı zamanda Güneysu Kaymakamı Arif Oltulu, Güneysu Belediye Başkanı Rıfat Özer ve İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen de katıldı.