Rize'de 50 yıldır Islak Mühür yapıyor

TAKİP ET

Uzun yıllar imza yerine geçen kişinin adı ve soyadının yer aldığı ıslak mühür geleneğini 75 yaşındaki Muhittin Memişoğlu Rize'de sürdürmeye devam ediyor.

Genç yaşlarda vefat etmiş olan amcası Murat Sönmez ve halen hayatta olan Rize’nin tek arzuhalcisi Yurdakul Kayıkçı’dan bu mesleği öğrendiğini belirten Çaykur emeklisi Muhittin Memişoğlu, “Emekli olduktan sonra, hem bir meşguliyet, hem de insanlarımızın işini kolaylaştırmak için, bana mühür yazmayı öğreten amcamın vefatından sonra bu hizmeti yapmaya başladım." dedi.

Maddi kazançtan çok rahmetli amcasının bu mesleği sürdürmesini istediği için hala bu işi yaptığını belirten Memişoğlu, "Rize çok büyük bir şehir değil. Mühür yazım işi de artık eskisi gibi değil. Bugün çok az sayıda yaşlılarımız imza yerine geçen bu mührü yaptırmaktadır. Daha çok, engeli, kısıtlı ve sakatlarımız için mühre gerek duyulmaktadır." dedi.

Yıllardır aynı yerde bu işi yaptığı için artık tanınan bir esnaf haline geldiğini söyleyen Memişoğlu, "Hangi mesleği yaparsan yap, sevmek ve sevilmek, dua almak çok kıymetli bir duygudur. Küçükte olsa, vatandaşlarımızın işini görmek ve zamanımın önemli bir vaktini halkımızın arasında geçirmekten çok büyük mutluluk duymaktayım.” dedi.

Haber: Bayram Ali KAVALCI