Rize'de 4 yaşındaki kızını camdan attığı iddia edilen Anne için rapor istendi

TAKİP ET

Rize'de 4 yaşındaki kızını, oturdukları apartmanın 6'ncı katındaki pencereden atarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu bulunan anne için mahkeme Adli Tıp Kurumu'ndan rapor istedi.

Rize Merkeze bağlı Camiönü Mahallesi Menderes Bulvarı'ndaki bir apartmanın 6'ncı katında oturan Medet ve Emine Havuz çiftinin 4 yaşındaki kızı Fatma Nur Havuz, 12 Kasım 2019 tarihinde pencereden düşerek kaldırıldığı Rize Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sonucunda, Medet ve Emine Havuz çiftinin 2015 yılında Fatma Nur 6 aylıkken, 4 yaşında olan çocukları Harun Havuz'un da pencereden düşerek, hayatını kaybettiği ve anne Emine Havuz'un psikolojik tedavi gördüğünün ortaya çıkması üzerine gözaltına alınan anne Emine Havuz, sevk edildiği adliyede tutuklanmıştı.

Hakim karşısına çıkan anne Emine Havuz, suçlamaları kabul etmeyerek, camda çocuk kilidi olmasına rağmen kendisinin ellerini yıkadığı sırada, kızının film izlediğini ve odaya döndüğünde ise camı açık bulduğunu, kızının camdan düşmüş olduğunu gördüğünü belirtti. Mahkemede savunması istenen anne Emine Havuz, "Ne diyeceğimi bilmiyorum" dedi.

Hakkında, ‘Altsoya karşı çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan Emine Havuz’un, mahkeme sonunda Hakim tutukluluk halinin devamına, akıl ve ruh sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu’ndan talep edilen raporun beklenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

İlgili Haberler

Rize'de 4 yaşındaki kız çocuğu 6. kattan düşerek öldü

Rize'de 6. kattan düşerek ölen kızın annesi tutuklandı