Rize'de 4 ilçe ve 5 belde Afet Bölgesi ilan edildi

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de 4 ilçe ve 5 beldenin afet bölgesi ilan edildiğini duyurdu.

14 Temmuz tarihinde Rize'nin Güneysu ilçesi ile Merkeze bağlı Muradiye Beldesi, Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy Beldesi meydana gelen sel ve heyelandan etkilenmiş, 6 vatandaş hayatını kaybederken, 2 vatandaş ise kaybolmuştu.

22 Temmuz tarihinde ise Ardeşen ilçesine bağlı Tunca Beldesi ve Fındıklı İlçesiyle, Artvin'in Arhavi ilçesinde sel ve heyelan ciddi maddi hasarlara yol açmıştı.

8 gün arayla bölgede meydana gelen afet nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bölgede sürekli incelemelerde bulunurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da günübirlik bir ziyaret ile afetten etkilenen bölgelerde incelemeler yaparak bilgi almıştı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, selden etkilenen bölgelerin AFAD tarafından "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edildiğini duyurarak, şunları söyledi; "Rize, Artvin ve Düzce illerimizde meydana gelen sel felaketinin yol açtığı yıkımı ortadan kaldırmak, yaraları sarmak için gereken tüm adımları atmaya devam ediyoruz. Emek veren ilgili tüm kurumlarımıza, tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum."

AFET BÖLGESİ İLAN EDİLEN YERLER

Rize: Güneysu ilçesi, Çayeli ilçesinin Büyükköy ve Madenli beldeleri ile köyleri, Rize Merkez'e bağlı Muradiye ve Salarha beldeleri ve çevre köyleri, Ardeşen ilçesi Tunca Beldesi ve çevre köyler; Fındıklı, Kalkandere ve Pazar ilçelerinde selden etkilenen köyler

Artvin: Arhavi ve Murgul ilçeleri

Düzce: Akçakoca ilçesine bağlı Esmahanım, Uğurlu ve çevre köyleri

AFET BÖLGESİ İLAN EDİLEN YERLER İÇİN YAPILACAK YARDIMLAR

- Vergi ertelemesi uygulanacak
- Esnafa yönelik SGK prim ödemeleri ertelenecek
- Eşya zararlarının karşılanması için yardım yapılacak
- Esnaf kredilerinin geri ödemeleri ertelenecek
- Acil destek paketi hazırlanacak
- İş yeri ve araç zararlarının karşılanması için destek sağlanacak