Rize'de 30 Ağustos iki farklı törenle kutlandı

TAKİP ET

Rize'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98'inci yıl dönümü nedeniyle iki farklı kutlama töreni düzenlendi.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98'inci yıl dönümü dolayısıyla Rize Valiliği önündeki tören alanında iki farklı kutlama düzenlendi.

İlk törene Rize Protokolü, Askeri personel, Emniyet Teşkilatı ve vatandaşlar katılarak Valilik önündeki Atatürk anıtına çelenkler sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduğu törene Rize Valisi Kemal Çeber, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, Belediye Başkanı Rahmi Metin, Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Bir diğer tören ise CHP Rize İl Örgütü, İYİ Parti İl Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği Rize Şubesi ve Eğitim-İş Rize Şubesi'nin ortaklaşa düzenlediği kutlama oldu.

Atatürk Anıtına çelenk konulması, Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla devam eden törende Atatürkçü Düşünce Derneği Rize Şube Başkanı Ömer Toprak, Eğitim-İş Rize Şube Başkanı Hamza Kutay, İYİ Parti Rize İl Başkanı Av. Ayşegül Özyanık ve CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz birer konuşma yaptılar.

Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yasaklanan kutlama törenlerine ilişkin bir açıklama yapan CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, “Milli bayramlar, toplumlarda ulus bilincini oluşturan, bütün bireyleri aynı duygu ile birlik olmaya sevk eden törenlerdir. Bunlar asla yasaklanamaz ve kısıtlanamaz” dedi.