Rize'de 2019'da 1 Milyondan fazla hasta muayene edildi

TAKİP ET

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, il genelinde 2019 yılı içinde 1 milyondan fazla hastanın muayene edildiğini ve 200 bin kadar hastanın ise il dışından geldiğini söyledi.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, ilde görev yapan gazetecilerin katılımıyla 2019 yılı değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Tepe, 2019 yılı içinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 1 milyon 150 bin poliklinik hastasının muayenesinin yapıldığını, 20 bin 609 hastanın da ameliyatının başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini belirtti.

Ayrıca Onkoloji hizmet binasında 10 bini aşkın kanser hastasına hizmet verildiğini söylen Tepe, Artvin’den Ordu’ya kadar hasta sirkülasyonlarının olduğunu ve il dışından 200 binin üzerinde hastaya sağlık hizmeti verildiğini söyledi.

Rize Psikiyatri Hastanesine Kavuşuyor

Rize'nin bir eksikliğinin daha giderileceğini belirten Tepe, RTEÜ Doğuş Çay Kampüsü binasının bir psikiyatri hastanesin dönüştürüleceğini söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin fiziksel anlamda çok yetersiz olduğunu ifade eden Tepe, “Aslında 250 yatak olarak yapılan şuan için ise zaruriyetten 530 yatak ve tama yakın bir doluluk oranıyla hizmet veren hastanemize yeni ve modern birimler kazandırmak adına yoğun bir tadilat çalışması planlanmaktadır.” dedi.

Kadın Doğum ve Doğumhane Servisi Rize Devlet Hastanesi'ne taşınıyor

İlk etapta tadilatı bitme noktasına gelen ve atıl bir yapıdan modern bir görünüme dönüştürülen Kalp ve Damar Cerrahisi Servisinin Şubat ayı içerisinde hizmete açılacağını söyleyen Tepe, “Akabinde hasta yoğunluğu çok yüksek olan Kardiyoloji, Göğüs ve Ortopedi servislerinde mevcut yatak sayılarının arttırılması ve fiziksel yapılarının modernizasyonuna yönelik planlamalar devam ediyor. Ayrıca bu hastanemizdeki kadın doğum ve doğumhane servislerinin topyekûn Rize Devlet Hastanesine taşınması planlanıyor. Böylece çocuk ve kadın doğum hizmetinin aynı binada hizmet vermesi sağlanılacaktır. Yine modern bir doğumhane devlet hastanesindeki mevcut yapıya ekleneceğinden hem mahremiyet, hem de modernizasyon anlamında bu binada büyük bir iyileştirme sağlanmış olacaktır.” dedi.

Rize Sağlık Kompleksinde gerçekleştirilen toplantıya Tepe’nin yanı sıra Sağlık Hizmetleri Başkanı Op.Dr. Talip Başak, Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Dr. Hakan Görgülü, Halk Sağlığı Hizmetler Başkanı Op.Dr. Seçkin Karaoğlu, Kamu Hastaneleri Başkanı Uzm.Dr. Mustafa Sakın ile ajans temsilcilerinin yanı sıra yazılı ve görsel basının çok sayıda temsilcisi katıldı.