Rize'de 2,5 ton hamsi dağıtıldı

TAKİP ET

Rize Belediyesi, 'Martı Çığlıklarındaki Gri Lezzet' sloganıyla Gündoğdu Limanında bu yıl 2. Hamsi Şöleni etkinliği düzenleyerek vatandaşlara 2,5 ton hamsi ikramında bulundu.

Rize Belediyesi tarafından geçen yıl 1.’si düzenlenen Hamsi Festivali, bu yıl ülkemizde yaşanan terör eylemleri sonucu şehit düşen askerler nedeniyle 2. Hamsi İkramı olarak değiştirildi.

Rize Gündoğdu Limanında gerçekleştirilen Hamsi ikramı etkinliğine katılım yoğun olurken Rize Belediyesi tarafından 2,5 ton hamsi pişirilerek vatandaşlara ikram edildi. Ayrıca alanda bulunan ÇAYKUR Tırı vatandaşlara sıcak çay ikramında bulundu.

Hamsi ikramı etkinliğine Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Müftüsü İsmail Yalçın, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Ak Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt, TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdulbaki Fil, Rize Belediyesi Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi topluluğundan oluşan 80 kişilik öğrenci grubu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinliğin açılışı Şehitlerin ruhu için okunan Kur’an-ı Kerim ile başlarken İl Müftüsü İsmail Yalçın tarafından şehitler için dua edildi.

Birbirinden renkli görüntülere sahne olan Hamsi Şöleninde Protokol tarafından temsili olarak denize ağ atılarak, Halat Çekme, Kano, Hamsi Yeme ve Kayık yarışları yapıldı. Yapılan yarışmalarda dereceye giren yarışmacılara ödülleri Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap tarafından takdim edildi.

Etkinlik sonunda alanda bulunan vatandaşlar Rize Belediyesine ait Dursun Kaptan isimli Vapurla ücretsiz olarak deniz gezintisi yaptılar.