Rize'de 10. Veteranlar ve Masterler Ligi başladı

TAKİP ET

Bu yıl 10.'su düzenlenen Rize Veteranlar & Masterler futbol turnuvası başladı.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Rize Şubesi tarafından desteklenen 10. Rize Veteranlar ve Masterler Futbol Turnuvası, Çiftlik Veteranlar, Rize Masterler, Pazarspor Masterler, Futbol Dostları ve Yıldızlar 53 takımlarının katılımı ile Derepazarı İlçe Stadında başladı.

Turnuva öncesinde Rize Veteranlar & Masterler Organizasyonu ile Engelsiz Yaşam Derneği tarafından gösteri maçı oynandı. Prof. Dr. Engin Dursun, Rize Kent Konseyi Başkanı ve Çaykur Rizespor Yönetim Kurulu üyesi Sadullah Köse, TÜFAD Rize Şube Başkanı Bilal Karafazlıoğlu, Derepazarı İlçe Stat Müdürü Rahmi Aslan, Çaykur Rizespor Altyapı Koordinatörü Harun İlik, Çaykur Rizespor U21 Teknik Sorumlusu Mmuharrem Vezir, Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Bülent Alan ve yönetim kurulu üyeleri, Kurtuluş İlkokulu Müdür Yardımcısı Şaban Alan, Çaykur Rizepor U21 Kaleci Antrenörü Kılıçarslan Kopuz, Rize Veteranlar & Masterler Başkanı ve Çaykur Rizespor Atletik Performansı Antrenörü Abdullah Kalafatoğlu, eski futbolculardan Orhan Gürsel Atakan, Yusuf Birinci, Mehtap Demir, Recep Hoşoğlu, Gökhan Alan, Emel Kuk, Yusuf Alan, Elif Mandev’in katılımıyla "Engelsiz Rize için hep birlikte el ele" sloganıyla bir araya gelerek Rize’de engelli insanların yaşadıkları zorluklara dikkat çektiler.

Gösteri maçından sonra oynanan açılış müsabakasında Futbol Dostları takımı, rakibi Pazarspor Masterler takımını yenerek 3 puanın sahibi oldu. Günün ikinci maçında ise Rize Masterler ile Çiftlik Veteranlar takımı 2-2 berabere kalarak birer puanın sahibi oldular. Beraberlik sonunda averaj penaltılarında Çiftlik Veteranlar takımı rakibine 5-4 galip gelerek puan eşitliği durumunda avantajı eline geçirmiş oldu.

Yıldızlar 53 takımının bay geçtiği haftada puan durumu şu şekilde gerçekleşmiş oldu.

Takım ismi

O

G

B

M

A

Y

Av

Pu

Futbol Dostları

1

1

0

0

5

3

2

3

Çiftlik Veteranlar

1

0

1

0

2

2

0

1

Rize Masterler

1

0

1

0

2

2

0

1

Pazarspor Masterler

1

0

0

1

3

5

-2

0

Yıldızlar 53

0

0

0

0

0

0

0

0

Turnuva fikstürü için tıklayın