Rize bir kez daha sel ve heyelana teslim oldu

TAKİP ET

Rize'de şiddetli yağış nedeniyle merkeze bağlı Gündoğdu Mahallesi'nde toprak kaymaları meydana geldi. Mahalledeki bazı evlerin giriş katlarını su bastı.

Gündoğdu-Veliköy yolunda şiddetli yağışın etkisiyle kayan toprak, seyir halindeki bir otomobili altına alıp sürükledi. Otomobildeki 4 kişi, bakkal Tural Yavaşı'nın yardımıyla dışarıya çıkabildi.

Olaydan yara almadan kurtulan 4 kişi, 112 Acil Sağlık ekiplerince kontrol amacıyla hastaneye götürüldü, sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Öte yandan yağış nedeniyle bölgedeki derelerin su debisinde de yükselme meydana geldi.

Karayolları ve belediye ekipleri, toprak kayması meydana gelen yollarda çalışma başlattı, polis ekipleri de güvenlik önlemi aldı.

Çayeli de bir kez daha sele maruz kaldı

Çayeli ilçesine bağlı Demirhisar köyünde derenin taşması sonucu bir köprü yıkıldı. Köprünün bir ucunda bulunan 7 kişilik ailenin içinde bulunduğu evin yol ile bağlantısı kesildi. Evde 3 çocuk ve 1 yatağa bağlı hasta olması nedeniyle evdekiler hemen AFAD'a haber verdi.

Sonrasında olay yerine gelen itfaiye aracının merdiveni ile AFAD görevlileri evin olduğu tarafa geçerek mahsur kalan Müsayet Okumuş (58), Rıdvan Okumuş (26), Mine Önalan (39), Jehat Önalan (12), İsmail Serhat Önalan (9) ve Ahmet Önalan (5) kurtarıldı.

Evde bulunan yatağa bağlı hasta Ahmet Okumuş (60) ise sedye ile dereden karşıya uzatılan ipler vasıtasıyla dere üzerinden geçirilerek ambulansa bindirildi.