Rize Belediyespor U18 penaltılarla finale yükseldi

TAKİP ET

Rize U18 Ligi Şampiyonunu belirlemek için oynanan yarı final maçlarında Rize Belediyespor ve Rize İl Özel İdarespor finale yükselen takımlar oldular.

Haber: Turgay AYHAN

Rize U18 Ligini 28 puanla lider bitiren Çayelispor ile ikinci Rize Belediyespor, üçüncü Kopuzlar Vakfı Veliköyspor ve dördüncü Rize Özel İdarespor, il şampiyonluğu için Play-Off oynamaya hak kazandılar.

Çapraz eşleşme yapılarak yarı finalde eşleşen takımlardan Rize Özel İdarespor, rakibi Çayelispor’u 1-0 mağlup ederek, Rize Belediyespor ise rakibi Kopuzlar Vakfı Veliköyspor’u penaltı atışlarında 3-1 mağlup ederek finale isimlerini yazdıran takımlar oldular.

Rize Belediyespor ile K.V. Veliköyspor U18 takımları arasında Rize ASKF Stadında oynanan yarı final karşılaşmasının 90 dakikası golsüz beraberlikle tamamlandı. 15’er dakikalık iki uzatma dakikalarında da gol sesi çıkmayınca penaltı atışlarına geçildi. Penaltılarda Rize Belediyesi 5’te 3 yaparken Veliköyspor ise 4’te 1 atış gerçekleştirdi.

Maçın ikinci yarısının hemen başında Rize Belediyesporlu Efe Karaahmet’in şutu direkten dönerek takımı adına önemli bir şans kaçmış oldu. 68’inci dakikada ise kullanılan köşe vuruşunda oluşan karambolde Ertuğrul Akarsu topu filelere gönderse de hakem golü, pozisyon öncesinde ele temas olduğu gerekçesiyle geçerli saymadı.

120 dakikasında eşitliğin bozulmadığı maçın penaltı atışları sırasında ise Rize Belediyespor’da Berkay Avcı, Emirhan Şen ve Bayram Keskin topu filelere gönderirken, Batuhan Albayrak’ın şutu direkten döndü, Eren Cambaz’ın şutunda ise topu kaleci çıkardı. Veliköyspor’da ise Beratcan Yıldırım tek golü atan isim olurken, Abdulsamet Duysak topu auta çeldi, Muhammet Kutay ve Güray Selek’in vuruşlarını ise kaleci kurtardı.

Sahadan 3-1 galip ayrılan Rize Belediyespor U18 takımı ile Rize Özel İdarespor U18 takımı, 17 Nisan Pazar günü saat 12:00’da Rize ASKF Stadında final maçı oynayacak. Kazanan takım hem bu sezonun U18 Rize Şampiyonu olacak, hem de il dışındaki U18 şampiyonasında Rize’yi temsil edecek.

Veliköyspor U18: 1 - Rize Belediyespor U18: 3 / Foto Galeri


K.V. Veliköyspor U18: 1 - Rize Belediyespor U18: 3

Stat: Şenol Birol Spor Kompleksi
Hakemler: Ertan Başdağ, Cevdet Bartu Saraç, Doğuş Bozacı

Kopuzlar Vakfı Veliköyspor U18: Ömer Tecimen, Güray Selek, Engin Örün, Beratcan Yıldırım, Muhammet Kutay, Bedirhan Uzun, Kağan Kandemir, Sezgin Balcı, Gökhan Kar (dk 46 Bahtiyar Kazdal), Abdulsamed Duysak, Ali Özgür (dk 53 Mustafa Emre İspir)
Yedekler: Rıza Özen, İsa Kar
Teknik Direktör: Kemal Çolak

Rize Belediyespor U18: Alperen Koçal, Bayram Keskin, Eren Cambaz, Ertuğrul Akarsu, Batuhan Albayrak, Bedirhan Şahsi (dk 106 Mustafa Bakır), Erkan Tecimer (dk 64 Sinan Akbulut), Ahmet Dereci (dk 85 Muhammet Şimşek), Efe Karaahmet (dk 60 Ahmet Faruk Karaca), Emirhan Şen, Mustafa Sinoğlu (dk 106 Berkay Avcı)
Yedekler: Yunus Emre Maraş
Teknik Sorumlu: Cengiz Uçak

Sarı Kartlar: Eren (Rize Belediye), Beratcan, Engin (Veliköyspor)
Goller: (pen) Berkay Avcı, Emirhan Şen, Bayram Keskin (Rize Belediye), Beratcan Yıldırım (Veliköyspor)