Rize Belediyespor U16 takımı namağlup Şampiyon oldu

TAKİP ET

Rize Belediyespor U16 takımı, ligin son maçında Rize Özel İdarespor U16 takımını 6-0 mağlup ederek namağlup şampiyon oldu.

Rize U16 Ligi’nde oynanan 10’uncu ve son hafta karşılaşmasında Rize Özel İdarespor U16 ekibi, sezonun ilk maçında 2-0 mağlup olduğu Rize Belediyespor U16 takımıyla sezonun son maçına çıktı.

Şenol Birol Futbol Sahasında oynanan karşılaşmanın ilk yarısı 2-0 Rize Belediyespor ekibinin üstünlüğüyle tamamlandı. 80 dakikalık müsabaka sonunda Belediye ekibi sahadan 6-0 galip ayrılarak namağlup şampiyon oldu. Son maçta takıma galibiyeti getiren golleri Saffet Yiğit Seymenoğlu, Ali Buğra Karamanoğlu, Galip Tuzci ve ikinci yarıda oyuna dahil olduktan sonra attığı 3 golle hat-trick yapan Arda Demirbaş kaydetti.

2023-2024 Futbol Sezonunda Rize U16 Ligini namağlup şampiyon olarak tamamlayan ve önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan U16 Türkiye Şampiyonasında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Rize’yi temsil etme hakkı elde eden Rize Belediyespor U16 takımı, ligde 10’da 10 yaptı. 30 puan toplayan Belediye ekibi toplamda 62 gol atarken kalesinde ise 8 gol görerek sezonun en az gol yiyen, hem de en çok gol atan takımı oldu. 19 puanda kalarak 2’nci sırada ligi tamamlayan Rize Özel İdarespor ekibi ise 30 gol atarken kalesinde 17 gol gördü.

Rize Belediyespor U16 takımında Arda Demirbaş toplam 16 gol atarak sezonun en çok gol atan ismi oldu. Takımda Galip Tuzci 10 gol, Tolga Karadağ 7 gol, Kerem Küçükaydın 6 gol, Utku Kotil ve Ali Buğra Karamanoğlu 5’er gol, Emirhan Maviş Gümüşkaya 4 gol, Ahmet Sarı ile Eren Korkmaz 2’şer gol kaydettiler. Gol yollarında arkadaşlarına asist yaparak en çok katkı sağlayan isimler ise Mehmet Emin Birinci, Eyüp Efe Çelik ve Ali Buğra Karamanoğlu olurken, Emirhan Maviş Gümüşkaya da 5 asist yapan isim oldu.

Rize Belediyespor U16 takımı Teknik Sorumlusu Cengiz Uçak şampiyonlukla ilgili yaptığı açıklamada, “Geçen sezon olduğu gibi bu sezonu da şampiyon olarak tamamladık. Elimizde çok iyi bir 2008-2009 jenerasyonumuz var. Amacımız bu sporcularımızı ileriki senelerde daha iyi yerlere getirmektir. Bu seneki şampiyonluğumuz daha rahat oldu. Artık amacımız Karadeniz bölge şampiyonalarını geçip Türkiye 4'lü finallerine katılmak. Bunu başarabilmek için teknik ekip ve sporcular olarak elimizden geleni yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Rize Özel İdarespor U16: 0 – Rize Belediyespor U16: 6 / Foto Galeri

Rize Özel İdarespor U16: 0 – Rize Belediyespor U16: 6

Stat: Şenol Birol Futbol Sahası
Hakemler: Kerim Uzun, Gökhan Kızmaz, İbrahim Demirci
Rize Özel İdarespor U16: Muhammed Kaan Magomacı, Berat Efe Küçükaltun, Poyraz Karaoğlu, Ahmet Ali Pehlivan, Poyraz Kuk (dk 49 Mücahit Osman Baş), Yusuf İnce, Kaan Torlak, Turan Efe Diler, Furkan Yalçınkaya, Hasan Emre Mete (dk 65 Ali Beytullah Yavuzer), Alibey Kağan Kopuz
Yedekler: Berkay Dereci
Teknik Sorumlu: Yasin Çelik
Rize Belediyespor U16: Eren Oğur, Saffet Yiğit Seymenoğlu, Ali Buğra Karamanoğlu, Kasım Muhammet Güçlü, Can Şinasi Cancioğlu (dk 65 Yahya Talay Alaca), Mehmet Emin Birinci, Eyüp Efe Çelik (dk 41 Galip Tuzci), Utku Kotil, Kerem Küçükaydın (dk 41 Arda Demirbaş), Ahmet Sarı (dk 59 Emirhan Maviş Gümüşkaya), Übeydullah Kaba (dk 59 Eren Korkmaz)
Yedekler: Yakup Onur Erkan, Tolga Karadağ
Teknik Sorumlu: Cengiz Uçak
Sarı Kart: Alibey Kağan (Rize Özel İdarespor)
Goller: dk 15 Saffet Yiğit Seymenoğlu, dk 25 Ali Buğra Karamanoğlu, dk 45, dk 61, dk 68 Arda Demirbaş, dk 71 Galip Tuzci (Rize Belediyespor)