Rize Belediyespor U16 finalden döndü

TAKİP ET

U16 Türkiye Şampiyonası için Karadeniz Bölge Şampiyonasına katılan Rize Belediyespor U16 takımı, finalde 1461 Trabzon ekibine yenilerek Şampiyonadan elendi.

2023-2024 Futbol Sezonu Rize U16 Ligini 30 puanla namağlup lider tamamlayarak İl Şampiyonu olan Rize Belediyespor U16 takımı, Türkiye Şampiyonası turunun ilk ayağı olan Karadeniz Bölge Şampiyonasında sahaya çıktı.

Artvin’de oynanan U16 Karadeniz Bölge Şampiyonası’nın ilk maçında rakibi Trabzon Sebat Gençlik U16 ekibiyle Eren Korkmaz ve Galip Tuzci’nin attığı gollerle 2-2 berabere kalan Rize Belediyespor ekibi, ikinci maçında ise rakibi Erzurum İl Özel İdarespor U16 takımını Muhammet Kasım Güçlü ve Utku Kotil’in golleriyle 2-1 mağlup ederek finale yükseldi. Final maçında 1461 Trabzon FK ekibine 1-0 mağlup olan Rize Belediye ekibi bir üst tura çıkma şansını kaçırdı.

Rize Belediyespor U16 ekibi futbolcuları, Şampiyona boyunca karşılaşma öncesi yapılan ısınmalarda, 09 Şubat tarihinde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Bölgesel Amatör Lig (BAL) ekibi Rize Özel İdarespor'un 29 yaşındaki takım kaptanı Fatih Kaan Arıman'ın fotoğrafının bulunduğu ve üzerinde "Unutmayacağız" yazılı tşörtlerle sahaya çıktılar.

Geçen sezon olduğu gibi bu sezon da U16 Liginde Rize Şampiyonu olan Rize Belediyespor U16 takımı, bu sezon oynadığı 10 maçtan da galibiyetle ayrılarak sezonu namağlup tamamlamıştı. En yakın rakibine 9 puan fark atan Belediye ekibi 62 gol atarak sezonun en çok gol atan takımı olmuş, kalesinde 8 gol görerek en az gol yiyen takım unvanını da elde etmişti.