Rize Belediyespor U14 takımı Rize Şampiyonu oldu

TAKİP ET

Rize Belediyespor Futbol takımı U-14 Ligini namağlup tamamlayarak Rize Şampiyonu oldu.

2022–2023 Futbol sezonu Rize U-14 Ligi’ni 22 puanla namağlup lider tamamlayan Rize Belediyespor U14 takımı, Play-Off Liginde de rakiplerini kayıpsız geçerek Rize Şampiyonu oldu.

Rize Şenol Birol Futbol Sahasında oynanan yarı final maçında Kopuzlar Vakfı Veliköyspor U14 takımını 4-1 mağlup eden Belediyespor ekibi final maçında ise ligi 20 puanla ikinci sırada tamallayan Ardeşenspor U14 takımını 2–0 mağlup ederek Rize Şampiyonu oldu.

İlk yarısı golsüz berabere tamamlanan final müsabakasında Ardeşen takımı kendi kalesine bir gol atınca rakibine avantaj sağlarken skoru ise Belediyespor ekibinde Ramazan belirledi.

Rize Belediyespor U14 takımı, 30 Mart-02 Nisan tarihleri arasında Gümüşhane’de düzenlenecek olan Karadeniz Bölge Şampiyonasında Rize’yi temsil etmeye hak kazandı.

Bu sezon ligde ve final maçlarında toplam 10 maç oynayan Rize Belediyespor 9 galibiyet ve bir beraberlik alarak sezonu namağlup tamamladı. Ligde 47 gol atıp kalesinde 4 gol gören Belediye ekibi final maçlarında ise 6 gol atıp yine kalesinde bir gol gördü ve sezonu ise 51 gole atarak ve kalesinde 5 gol görerek tamamladı.

Şampiyonlukla ilgili açıklama yapan Rize Belediyespor U14 Takımı Antrenörü Muhammet Akarsu, antrenörlük kariyerinin ilk şampiyonluk sevincini yaşadığını belirterek, “İyi başladığımız sezonu, şampiyon olarak tamamladığımız için çok mutluyuz. İnşallah il dışında ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Şampiyonluğumuzda bizlerden maddi ve manevi desteğini esirgemeyen başta Rize Belediye Başkanımız Rahmi Metin’e, kulüp başkanımız Mustafa Köroğlu’na, ayrıca sezon başından itibaren benimle beraber olan Cengiz Uçak, Kadir Cevahir ve Mustafa Kuku hocalarıma teşekkür ediyorum.” dedi.