Rize Belediyespor U14 Bayburt'tan Şampiyon dönmek istiyor

TAKİP ET

Rize U14 Ligi Şampiyonu Rize Belediyespor, U14 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe Müsabakaları için Bayburt'a gitti.

TFF 2023-2024 sezonu U14 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe Müsabakaları 14-17 Mart tarihleri arasında 75 ilden 127 takımın katılımı ile 22 Grup merkezindeoynanacak. U14 Rize Şampiyonu, Rize Belediyespor, Bayburt’ta toplam 6 takımın katıldığı şampiyonaya dahil oldu.

Rize U14 Ligi’ni A Grubunda mücadele ederek 15 puanla 2’nci sırada tamamlayan Rize Belediyespor U14 takımı, yükseldiği Play-Off Liginde üçte üç yaparak Rize Şampiyonu olmuştu. Grupta 5 galibiyet ve 3 yenilgi alarak 15 puan toplayan Belediye ekibi 32 gol atarken kalesinde de 15 gol görmüştü. Play-Off Liginde ise oynadığı 3 maçta 21 gol atarak kalesinde 3 gol gören Rize Belediyespor, Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazanmıştı.

Bayburt il merkezinde 1. Kademe Müsabakalarına katılacak olan Rize Belediyespor U14 takımının rakipleri Trabzon 1461 Futbol Kulübü, Erzincan Tenisspor, Arhavi 08spor, Kelkit Gelişimspor ve Erzurum Harb İşspor olacak.

Trabzon 1461 Fk ve Erzincan Tenisspor ile A Grubunda mücadele edecek olan Rize Belediyespor, ilk günü BAY geçecek. Trabzon ile Erzincan takımları arasında oynanacak olan maçın mağlup tarafıyla ikinci gün karşı karşıya gelecek olan Rize Belediyespor, bu maçı kazandığı taktirde üçüncü gün aynı maçın kazananıyla ikinci maçına çıkacak.

Antrenörler Muhammet Akarsu ve Kadir Cevahir önderliğinde Bayburt'a giden Rize Belediyespor ekibi, A Grubu rakiplerini yenerek gruptan çıkarsa Arhavi, Kelkit ve Erzurum takımlarının yer aldığı B Grubu Şampiyonuyla final maçı oynayacak ve bu maçı da kazandığı taktirde 1. Kademe Müsabakaları Şampiyonu olarak U14 Türkiye Şampiyonası 2. Kademe Müsabakalarına katılmaya hak kazanacak.