Rize Belediyespor 3 puanla farklı başladı

TAKİP ET

Rize 1. Amatör Küme Büyükler Ligi C Grubu 1. Hafta karşılaşmasında Rize Belediyespor, sahasında konuk ettiği Çaykurspor'u 4-1 mağlup etti.

Güneysu ilçe stadında oynanan sezonun ilk maçında konuk ekip Çaykurspor 10’uncu dakikada Neşat Köse’nin attığı golle 1-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra maça ağırlığını koyan Rize Belediyespor, 20’inci dakikada kaptan Yusuf Topçu'nun pasında Faruk Bak’ın golü ile skora eşitlik kazandırdı. Ev sahibi Rize Belediyespor 35’inci dakikada ise bu kez Ahmet Yusuf Bursa’nın pasında Faruk’un kaydettiği ikinci golüyle ilk devreyi 2-1 önde kapattı.

Karşılıklı ataklarla başlayan ikinci yarıda 70’inci dakikada Faruk Bak'ın kullandığı köşe vuruşunda Kaptan Yusuf Topçu arka direkte iyi yükseldiği topu kafa vuruşu ile ön direkte bulunan Kazım Küçükmustafa’nın önüne düşürdü. Topu filelerle buluşturan Kazım skoru 3-1’e taşıdı. 80’inci dakikada ise Murat Aksoy’un ceza sahası çizgisinde pasladığı topu filelere gönderen Faruk Bak maçın skorunu belirledi. 4-1 Rize Belediyespor’un sahadan galip ayrıldığı maçta Faruk Bak 3 gol atarak hat-trick yaparken bir de asist yaparak maçın yıldızı olmayı başardı.

Lige 3 puanla başlayan Rize Belediyespor, 14 Ekim Pazar günü saat 13.00’de oynayacağı 2. Hafta karşılaşmasında Yolbaşıspor deplasmanına konuk olacak. Çaykurspor ise 13 Ekim Cumartesi günü saat 12.00’de sahasında Kopuzlar Vakfı Veliköyspor’u konuk edecek.