Rize Belediyespor: 3 - Çayeli Haytefspor: 1

TAKİP ET

Rize 1. Amatör Küme B Grubu 5. Hafta karşılaşmasında evinde Çayeli Haytefspor'u konuk eden Rize Belediyespor, sahadan 3-1 galip ayrılarak ilk galibiyetini elde etti.

Haber: Turgay AYHAN

Ekrem Orhon Stadında oynanan ve Hakem Fethi Kayış tarafından yönetilen karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

Maça hızlı başlayan konuk ekip Çayeli Haytefspor 3’üncü dakikada golle tanıştı. Emre’nin attıgı golle 1-0 öne geçen Çayeli Haytefspor,ilk yarının sonlarına kadar üstünlüğünü sürdürürken, 41’inci dakikada Osman’ın kullandığı frikik vuruşunda top filelerle buluştu ve ev sahibi Rize Belediyespor ilk yarıyı 1-1 berabere kapattı.

İkinci yarıda da her iki ekip dengeli mücadelesini sürdürdü. Karşılaşmanın 85’inci dakikasında gelen penaltı şansı ile ev sahibi Rize Belediyespor, Rıdvan’ın vuruşunda topun filelerle buluşmasıyşa 2-1 öne geçti.

Karşılaşmanın 90’ıncı dakikasında ise bu kez Fuat konuk ekip filelerini havalandıran isim oldu ve Rize Belediyespor başarılı savunmasının da etkisiyle 3-1’lik skorla 5 hafta üzerine ilk galibiyetini elde ederek hanesine 3 puanı yazdırdı ve puan tablosunda rakibiyle yer değiştirdi.



“HER MAÇA FİNAL HAVASINDA ÇIKIYORUZ"

Maçla ilgili değerlendirmelerini aldığımız Rize Belediyespor Teknik Sorumlusu Önder Demir, “Rize Belediyespor olarak yine izleyenlere keyif veren bir karşılaşma izlettiğimizi düşünüyorum. Çayeli Haytef maçının zor geçeceğini biliyorduk ve bunu futbolcu arkadaşlarımızla toplantılarımızda oturup paylaştık. Nitekim başlama düdüğü ile birlikte şansız bir şekilde hatalar zincirinden golü de kalemizde gördük. Maçın ilerleyen dakikalarında toparlandık ve devreye girmeden beraberlik golünü bulduk. İkinci yarıya da hızlı girerek golü bulmaya çalıştık ama maalesef maçın ikinci yarısının belirli bölümlerinde rakibimiz bizden daha iyi oynadı.



Son yirmi dakikada tekrar maça ağırlığımızı koyarak üst üste bulduğumuz iki golle galibiyeti hak ettiğimizi düşünüyorum. Çayeli Haytef maçında ilk dört haftada yapmış olduğumuz bariz savunma hatalarından ders çıkararak maçın genelinde savunmamızın iyi oyunu ile maçı kazandığımızı düşünüyorum. Biz hem amatör hem de A genç maçlarına hemen hemen aynı oyuncu grubuyla çıkıyoruz bu da futbolcu arkadaşları hem vücut hem de mantel anlamda bayağı yoruyor bunu da çok genç takım olduğumuzdan dinamizm ile kapatmaya çalışıyoruz. Sakat ve henüz tam kapasiteyle hazır olmayan arkadaşlarımız aramıza katıldığında çok daha iyi bir Rize Belediyespor izleyeceksiniz. Biz her maça final havasında ve kazanmak için çıkıyoruz kazanabildiğimiz kadar maç kazanıp bizleri nerelere götüreceğini hep birlikte göreceğiz” şeklinde konuştu.



“RAKİP KAZANMAYI DAHA ÇOK İSTEDİ”

Maçla ilgili değerlendirmesini aldığımız Çayeli Haytefspor Takım Kaptanı Mehmet Ali Karul, “Rize Belediyespor bizden daha iyi oynadı ve kazanmayı bizden daha çok istedi. İlk yarıda biraz daha iyiydik ama ikinci yarıda özellikle bireysel hatalarımızdan kaynaklanan goller yedik. Daha yeni bir takımız ve her geçen gün daha da düzeleceğimize inanıyoruz” şeklinde konuştu.

B Grubunda 5. Hafta karşılaşmaları sonucunda Rize Belediyespor toplamda elde ettiği 5 puanla grubunda 7’nci sıraya yükselirken, 4 puanda kalan Çayeli Haytefspor ise bir sıra gerileyerek 8’inci sırada yerini aldı.

Grupta 25 Kasım Pazar günü oynanacak olan 6. Hafta karşılaşmalarında Rize Belediyespor, saat 13.00’de lider Çamlıhemşin Belediyespor deplasmanına konuk olacak. Çayeli Haytefspor ise aynı saatte evinde 7 puanlı Fındıklıspor’u konuk edecek.



STAT: Ekrem Orhon

HAKEMLER: Fethi Kayış, Kerim Uzun, Barış Denizoğlu

RİZE BELEDİYESPOR: Erol Akarsu, Osman Korkmaz, Anılcan İslamoğlu, Abdulkadir Yavuz, Burak Güveli (Hüseyin 80. Dak), Ahmet Emin Nair (İsa 60. Dak Fusat 70. Dak), Osman Durmuş, Ramazan Karataş, Gürkan Lik, Samet Özçelik, Rıdvan Koçal

YEDEKLER: Selahattin Yılmaz, Kerem Düzgün, Sinancan Çalışkan, Fuat Kazancı, Hüseyin Gündoğdu, Furkan Yılmaz, İsa Usta

TEKNİK SORUMLU: Önder Demir



ÇAYELİ HAYTEFSPOR: Barış Taşçı, Emre Dilmaç, Zafer Kadılar, Cemil Mirzali (M. Ali 55. Dak), Serhat Başar, Ahmet Bostan (M. Zeki 75. Dak), H. İbrahim Balcı, M. Ali Sarıibrahim, M. Emin Fettahoğlu, M. Ali Karul, Ramazan Çolak (Ertuğrul 46. Dak)

YEDEKLER: Cengizhan Dalga, İsmail Şalambar, M. Ali Akyol, Ertuğrul Demir, Mesut Yalçınkaya, Yasin Kömürcü, M. Zeki Yılmaz

TEKNİK SORUMLU: İ. Hakkı Yılmaz

SARI KARTLAR: Rıdvan (Rize Belediyespor)

GOLLER: Osman (41. Dak), Rıdvan (85. Dak Pen), Fuat (90. Dak) (Rize Belediyespor), Emre (3. Dak) (Çayeli Haytefspor)