Rize Belediyesi'nin yaptığı foseptik kuyusu vatandaşları mağdur ediyor

TAKİP ET

Rize Belediyesi tarafından yapılan ve 12 meskenin bağlandığı foseptik kuyusu, çıkardığı kötü kokular nedeniyle mahalle halkını isyan ettiriyor.

Rize Merkeze bağlı Müftü Mahallesi Dede Efendi Sokak üzerinde bulunan 12 hanenin kanalizasyon şebekesine uymaması nedeniyle Rize Belediyesi tarafından bu meskenlerin kanalizasyonlarının bağlandığı bir foseptik kuyusu yapıldı. Kuyu içinde biriken pislik ise belediye vidanjörleri tarafından belli periyotlarla boşaltıldı.

Yaklaşık 2 günde kuyunun dolduğunu ve içinin temizlenmesi için belediyeye sürekli mesaj yazmak zorunda kaldıklarını belirten mahalle sakinleri, özellikle yaz aylarında kuyudan yayılan kötü kokular nedeniyle evlerde duramadıklarını ve kuyunun mahalleden kaldırılarak daha uzak bir alana yapılmasını istiyorlar.

Daha önce kuyunun temizlenmemesi nedeniyle pis suların evlerden çıktığını ve bu olayın üzerine belediye ekiplerinin kuyudan, yeni yapılan Rize İl Emniyet Müdürlüğü'nün hemen yanından akan Müftü Mahallesi deresine bir bağlantı yaptıklarını belirten Mahalle sakinleri, kuyuda biriken pisliğin belli bir seviyeye geldikten sonra dereye aktığını ve buradan da denize gittiğini söylüyorlar.



Dede Efendi Sokak sakinleri, konuyu CİMER aracılığıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na şikayet ettiklerini ve Rize Belediyesi'ne yaptıkları şikayet ve taleplerin ise kuyunun içinin temizlenmekten öte gitmediğini belirtiyorlar.

Vatandaşların tek isteğinin, kuyunun evlerine daha uzak bir alanda yapılarak kötü kokuların ve mikropların çevreye yayılmasının önüne geçilmesi.